209
Παναγιώτης Σγουρίδης και Πάνος Καμμένος σε παλαιότερη κοινή τους παρουσία | INTIMEnews

Ο αντιπρόεδρος του Καμμένου ζητεί αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 10:48
Παναγιώτης Σγουρίδης και Πάνος Καμμένος σε παλαιότερη κοινή τους παρουσία
|INTIMEnews

Ο αντιπρόεδρος του Καμμένου ζητεί αναπομπή της Συμφωνίας των Πρεσπών από τον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2018, 10:48

Σε έναν ακόμη ελιγμό των ΑΝΕΛ έναντι του Αλέξη Τσίπρα και της Συμφωνίας των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης βγήκε στο ραδιόφωνο του «Θέματος» για να ζητήσει την αναπομπή της Συμφωνίας, βάσει του άρθρου 19, από τον Πρωθυπουργό.

«Το άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών ήδη ενεργοποιήθηκε, σε περίπτωση που δεν τηρούνται κάποια πράγματα υπάρχει μια διαδικασία», παρατήρησε ο κ. Σγουρίδης αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα, αλλά και στην παρέμβαση Νίμιτς που ακολούθησε προκειμένου να «μαζευτούν» οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της γείτονος.

Ερωτηθείς αν υπήρξε τέτοιο αίτημα προς τον Πρωθυπουργό από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ αρκέστηκε να πει: «γνωρίζω ότι οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτά τηλέφωνα, δεν ξέρω αν το ζήτησε».

«Εμείς», επανέλαβε, «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι όταν έρθει η συμφωνία αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία (…) δική μας θέση είναι ότι δεν μιλάμε για καλή ή κακή συμφωνία αλλά ότι η πηγή των κακών είναι η λέξη Μακεδονία».

Στην ερώτηση, τέλος, για το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο, ο κ. Σγουρίδης απάντησε ότι «δεν θα πρέπει να εμπλακεί ο λαός σε διλήμματα. Από τη στιγμή που αποφασιστεί, όμως, μπορεί να γίνει και αυτό αν η συμφωνία έρθει μέσα στην καρδιά των δημοτικών εκλογών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...