338
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μάικλ Τζόρνταν | Reuters/CreativeProtagon

O Αντετοκούνμπο άγγιξε ήδη τον θρύλο του Μάικλ Τζόρνταν!

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 10:07
Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μάικλ Τζόρνταν
|Reuters/CreativeProtagon

O Αντετοκούνμπο άγγιξε ήδη τον θρύλο του Μάικλ Τζόρνταν!

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 10:07

Για τους Μιλγουόκι Μπακς ήταν μια εμφατική νύχτα: επικρατώντας στη Φιλαδέλφεια επί των Σίξερς με 128-122 εξασφάλισαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο όλου του ΝΒΑ, μετρώντας τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη ομάδα του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Είναι μια ιστορική εκτίναξη για την ομάδα του Μιλγουόκι που στη σεζόν 2013-14, είχε καταγράψει το χειρότερο ρεκόρ όλων των εποχών με μόλις 15 νίκες και 67 ήττες –τώρα τα «Ελάφια» μετρούν 59 νίκες και 20 ήττες.

Αυτή όμως η επιτυχία των Μπακς είχε υπογραφή: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο 24χρονος έλληνας σταρ του ΝΒΑ έκανε μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση –χαρακτηρίζεται πλέον «ασταμάτητος» ενώ ο μέγας Σακίλ Ο’ Νιλ παραδέχτηκε ότι είναι καλύτερός του– και τελείωσε το παιχνίδι στην έδρα των Σίξερς με 45 πόντους, 13 ριμπάουντ, έξι ασίστ και πέντε κοψίματα. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι τελείωσε τον αγώνα χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος.

Αυτό έφερε αυτομάτως τον Giannis στο σημείο να συγκρίνεται με τον Μάικλ Τζόρνταν!

Στα αμερικανικά σπορ λατρεύουν τα στατιστικά και το βράδυ της Πέμπτης ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον θρυλικό Τζόρνταν ο οποίος ολοκλήρωσε έναν αγώνα με περισσότερους από 45 πόντους, περισσότερα από 10 ριμπάουντ, περισσότερες από πέντε ασίστ και κανένα λάθος. Αυτό έχει συμβεί μόνο από δύο παίκτες τα τελευταία 30 χρόνια και αυτοί οι δύο είναι ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο «Air» το είχε καταφέρει στην πρεμιέρα της σεζόν 1989-90, προτού ακόμη οι Μπουλς καταφέρουν να κατακτήσουν πρωτάθλημα ιδρύοντας μια από τις μεγαλύτερες δυναστείες στα παγκόσμια σπορ. Και προτού βέβαια έρθει στον κόσμο ο Αντετοκούνμπο.

Στις 3 Νοεμβρίου 1989 ο Τζόρνταν είχε τελειώσει τον αγώνα του απέναντι στους Καβαλίερς του Κλίβελαντ με 54 πόντους, 14 ριμπάουντ, έξι ασίστ,  τρία κλεψίματα και ένα κόψιμο.

Τρεις δεκαετίες μετά, ο Αντετοκούνμπο καταφέρνει κάτι αντίστοιχο.


Πλέον κανείς δεν έχει αμφιβολία ποιος θα ανακηρυχθεί MVP του πρωταθλήματος. Απλώς όλοι αναρωτιούνται αν τον βαρύτιμο αυτόν τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του πρωταθλήματος που θα τον βάλει στο πάνθεον των μεγάλων του ΝΒΑ θα τον συνοδεύσει και με ένα δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...