273
H υπουργός Παιδείας σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο | ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Αμβρόσιος κάνει… χάρη στην Κεραμέως: «Αν μετανοήσει, θα άρω τον αφορισμό»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 18:09
H υπουργός Παιδείας σε φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ο Αμβρόσιος κάνει… χάρη στην Κεραμέως: «Αν μετανοήσει, θα άρω τον αφορισμό»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 18:09

Στα περί αφορισμού (εδώ το βίντεο με την «ανακοίνωση» της εκκλησιαστικής ποινής) του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, επανέρχεται με νέα του ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ειδικά για την κυρία Κεραμέως, ο Αμβρόσιος προσφέρει «παράθυρο» επανεξέτασης της απειλής του αφορισμού, λέγοντας πως αν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μετανοήσει, τότε θα άρει την τιμωρία!

«Επί τη Αρχιερωσύνη μου (= ο όρκος ενός Επισκόπου) διαβεβαιώ την Κυρία Υπουργό, ότι δεν τρέφω κάποια κακία στην ψυχή μου εναντίον Της! Την αγαπώ και την εκτιμώ! Αλλά ως λειτουργός του Θεού του Υψίστου δεν δύναμαι να αντιπαρέλθω την πολεμικήν εναντίον της Θείας Κοινωνίας. Την ικετεύω, λοιπόν, να αναγνώσει με πολλήν προσοχήν το περιεχόμενον της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ πρός αυτήν επιστολής μου, την οποίαν και δημοσιεύω σήμερον, και να προβεί σε μια ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ δημοσίως, οπότε αμέσως θα άρω τον επιβληθέντα Αφορισμόν! “Το σφάλλειν ανθρώπινον! Το μετανοείν, αγγελικόν”, λέγει η Εκκλησία μας!», αναφέρει συγκεκριμένα ο πρώην Καλαβρύτων.

Ο Αμβρόσιος δεν αμελεί επίσης να απαντήσει και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου η οποία έσπευσε να απορρίψει ως ανίσχυρο και ανυπόστατο τον αφορισμό του λόγω… αρμοδιότητος.

Στην ίδια του ανάρτηση, τονίζει πως το ανακοινωθέν (εδώ) της Ιεράς Συνόδου είναι «ψευδέστατο και αστήρικτο», ενώ βάλλει και κατά του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου σχολιάζοντας απαξιωτικά: «Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στους κόλπους της όχι μόνο τόσο αφιλάδελφους, αλλά και τόσο επιπόλαιους αρχιερείς, να τους χαίρεται! Εάν δε και η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανάμεσά της τέτοιους καθηγητές αθεολόγητους, σαν τον προαναφερθέντα ‘’Αδελφό’’ Μητροπολίτη, τότε ας δεχθεί τα συλλυπητήρια μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...