444
Ο Ακάρ έτοιμος για απογείωση με το F-16 | T.C. Millî Savunma Bakanlığı Resmî Twitter

Ο Ακάρ πετάει με F-16 και απειλεί: Γάλλοι και Αμερικανοί θα φύγουν όπως ήρθαν

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 11:28
Ο Ακάρ έτοιμος για απογείωση με το F-16
|T.C. Millî Savunma Bakanlığı Resmî Twitter

Ο Ακάρ πετάει με F-16 και απειλεί: Γάλλοι και Αμερικανοί θα φύγουν όπως ήρθαν

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2020, 11:28

Ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έβαλε την εξάρτυση και την κάσκα του πιλότου της Πολεμικής του Αεροπορίας, ανέβηκε σε ένα F-16 και αφού πέταξε μαζί άλλα τουρκικά μαχητικά, εξαπέλυσε σειρά απειλών κατά των Γάλλων και των Αμερικανών που «είχαν το θράσος» να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε μια προσπάθεια να χαλυβδώσει το ηθικό των πιλότων της τουρκικής Αεροπορίας που παρά τα όσα περί του αντιθέτου επεχείρησε να (απο)δείξει η τουρκική μηχανή προπαγάνδας (εδώ η απάντηση του ΓΕΕΘΑ στους τουρκικούς ισχυρισμούς),  έχουν υποστεί απανωτές ήττες στον αέρα από τα ελληνικά F-16 (εδώ), ο Ακάρ τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του έχουν εκπληρώσει την αποστολή τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

«Οσοι παίζουν ρόλο προστάτη στην Αν. Μεσόγειο και κάνουν νταηλίκια, θα φύγουν όπως ήρθαν»

«Περνάμε πολύ ευαίσθητη περίοδο, πολύ κρίσιμη, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, και τα συμφέροντα μας, σε γη, αέρα και θάλασσα», διεμήνυσε πριν περάσει στην επίθεση κατά της Γαλλίας , αλλά  και των ΗΠΑ, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Ουάσινγκτον (εδώ) για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο έρχονται κάποιοι από αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων και κάνουν νταηλίκια και παίζουν τον ρόλο του προστάτη και της ασπίδας. Θα έρθουν και θα φύγουν όπως ήρθαν», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ, χωρίς να μπορεί να κρύψει την ενόχληση του καθεστώτος Ερντογάν για την πρόσφατη απόφαση της Ουάσινγκτον για την Κύπρο.

«Αν προσπαθείτε να αλλάξετε της ισορροπίες αφού πήρατε την απόφαση άρσης του εμπάργκο στη νότια Κύπρο, αυτό δεν θα φέρει την ειρήνη αλλά την σύγκρουση, δεν θα φέρει την λύση αλλά την μη επίλυση του ζητήματος», προειδοποίησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Στον χορό των Νavtex εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το «Ορούτς Ρέις» θα επιχειρήσει κατά τις επόμενες φάσεις της αποστολής του να κάνει έρευνες κοντά στο όριο των χωρικών υδάτων της Ρόδου και του Καστελόριζου, σε ένα πεδίο 15 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ένταση στην περιοχή.

Tην περασμένη Τρίτη ο Ερντογάν επανέλαβε από τη μία τα περί kazan kazan, αλλά ταυτόχρονα και τον ισχυρισμό του ότι η Τουρκία έχει 100% δίκιο στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις της.

« Δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματά μας. Μπορούμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος όπου όλοι να κερδίσουν. Μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική kazan kazan. Αλλά η Ελλάδα δεν το αποδέχεται. Εμείς όμως συνεχίζουμε τα πάντα στο τραπέζι. Υποστηρίζουμε την πολιτική λύση. Η Γερμανία θέλει να μεσολαβήσει, αλλά πρέπει να υποστηρίξει με κάποιο τρόπο και τον στρατηγικό της εταίρο τη Γαλλία», φέρεται να είπε ο τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την Hurriyet.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...