262
Μερικές από τις μάσκες του Αϊ Γουέιγουεϊ | Twitter

Ο Αϊ Γουέιγουεϊ πουλά 10.000 μάσκες για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 10:42
Μερικές από τις μάσκες του Αϊ Γουέιγουεϊ
|Twitter

Ο Αϊ Γουέιγουεϊ πουλά 10.000 μάσκες για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 10:42

Μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό σχεδίασε ο κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Αϊ Γουέιγουεϊ, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στις οργανώσεις Human Rights Watch, Refugees International και Médecins Sans Frontières.

Eίναι διαθέσιμες μεμονωμένα ή σε σετ των 4 ή 20 μασκών. Τα σχέδια περιλαμβάνουν ηλιόσπορους, το μεσαίο δάχτυλο και μυθικά όντα. Οι συλλογές είναι η σειρά «Shanhajing», η σειρά «Δάχτυλο» και η σειρά «Ελεύθερη Εκφραση» και πωλούνται στο ebay.

Οι τιμές τους ξεκινούν από 50 δολάρια η μία έως 1.500 δολάρια το πακέτο των 20.

«Η πανδημία της Covid-19 είναι μια ανθρωπιστική κρίση. Αμφισβητεί το πώς κατανοούμε τον 21ο αιώνα και προειδοποιεί για τους κινδύνους που έπονται. Ζητά από κάθε άτομο να δράσει και μόνο του και συλλογικά» έγραψε ο Αϊ Γουέιγουεϊ.

Ο Αϊ Γουέιγουεϊ, τον Φεβρουάριο, σε εκδήλωση στο Βερολίνο

«Δεν αρκεί να στοχαζόμαστε για τις νέες συνθήκες και να περνάμε τον καιρό χωρίς να κατοικήσουμε πλήρως αυτή τη στιγμή. Κάνοντας πράξη την εσώτερη ανάγκη του καθενός να συμμετέχει, δίνει καινούργιο νόημα στη ζωή την περίοδο της Covid. Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιοδήποτε μέρος της ζωής ως απόλυτη απώλεια. Η μικρή μας ατομική πράξη γίνεται ισχυρή όταν είναι μέρος της κοινωνικής αντίδρασης. Φορώντας μάσκα, το άτομο κάνει μια χειρονομία. Φορώντας μάσκες, μια κοινωνία αντιμάχεται έναν θανατηφόρο ιό. Και μια κοινωνία που φορά μάσκες επειδή το επέλεξαν τα άτομα (που την αποτελούν) -και όχι λόγω των οδηγιών από τις αρχές- μπορεί να αψηφήσει κάθε δύναμη και να την αντέξει. Καμιά θέληση δεν είναι τόσο μικρή και καμιά πράξη τόσο άχρηστη», τόνισε ο καλλιτέχνης.