291
O Ερντογάν επιστρατεύει κάθε μέσο για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων εδρών από το ΑΚΡ | REUTERS/Huseyin Aldemir

Ο αγχωμένος Ερντογάν ζητεί στενό μαρκάρισμα στους Κούρδους: «Πάρτε τους γειτονιά με γειτονιά»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 12:22
O Ερντογάν επιστρατεύει κάθε μέσο για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων εδρών από το ΑΚΡ
|REUTERS/Huseyin Aldemir

Ο αγχωμένος Ερντογάν ζητεί στενό μαρκάρισμα στους Κούρδους: «Πάρτε τους γειτονιά με γειτονιά»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2018, 12:22

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την αγωνιώδη του προσπάθεια να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία και στο στόχαστρό του βρέθηκαν για μία ακόμη φορά οι κουρδικής καταγωγής ψηφοφόροι (που αποτελούν άλλωστε το 1/5 του πληθυσμού της χώρας) και το φιλοκουρδικό κόμμα  ΗDP (Κόμμα Δικαιοσύνης των Λαών) του φυλακισμένου για «σχέσεις με τρομοκρατία» Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Ο υποψήφιος πρόεδρος όμως  έδειξε να μην κρατά ούτε τα προσχήματα αφού σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας εμφανίζεται να καλεί τις  κλαδικές του κόμματός του σε… ασφυκτικό «πρέσινγκ» των Κούρδων με απώτερο στόχο να μην μπει στη Βουλή το HDP.

«Φίλοι, η κομματική μας οργάνωση πρέπει να εργαστεί διαφορετικά αναφορικά με το HDP. Δεν θα μιλήσω έξω γι’ αυτό. Σας μιλώ εδώ. Γιατί αν το HDP δεν περάσει το όριο εισόδου(στη βουλή), τότε η κατάσταση θα είναι καλύτερη για μας», εμφανίζεται να λέει ο «Σουλτάνος» στο βίντεο από την κομματική σύσκεψη με τους επικεφαλής των κλαδικών της Κωνσταντινούπολης το περασμένο Σάββατο.

«Πάρτε τους γειτονιά με γειτονιά»

Στο ίδιο βίντεο ο Ερντογάν υπογραμμίζει με νόημα στους επικεφαλής των κλαδικών ότι πρέπει να εργαστούν σε… ατομικό επίπεδο στις γειτονιές: «Εσείς ξέρετε ποιος είναι ποιος… Αν οι τοπικοί εκπρόσωποι μας δεν το ξέρουν αυτό, τότε θα πρέπει να παραιτηθούν. Πάρτε τις εκλογικές λίστες για κάθε εκλογικό κέντρο και κάντε ‘ειδική δουλειά’».

Μετά τη διαρροή του βίντεο το HDP εξέδωσε ανακοίνωση -σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους- μέσω Twitter κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι προτρέπει τους οπαδούς του σε εγκληματικές ενέργειες.

«Σχεδιάζει να κλέψει τις ψήφους μας με εξαπάτηση και άσκηση πίεσης για να κρατήσει το HDP κάτω από το όριο, γιατί γνωρίζει ότι αν το το HDP δεν μπει στη Βουλή, εκείνος θα κερδίσει περισσότερες από 400 έδρες. Για να μη γίνει αυτό ψηφίστε το HDP και τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς στις 24 Ιουνίου», υποργαμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...