582
|

Ο Αδωνις απαντά στον Τσίπρα: Να πάει με τα πόδια στο Σούνιο να ρίξει καμιά βουτιά στην ωραία βίλα του

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 11:47

Ο Αδωνις απαντά στον Τσίπρα: Να πάει με τα πόδια στο Σούνιο να ρίξει καμιά βουτιά στην ωραία βίλα του

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 11:47

Με το δικό του, ενίοτε υπερβολικό, αλλά μάλλον ταιριαστό στην περίσταση, ρητορικό ύφος σχολίασε ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, την Παρασκευή, τη φράση που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο Open την Πέμπτη: «Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός και ήμουν στη Μαδρίτη χθες και συνέβαινε αυτό, και αν την ίδια στιγμή είχαμε την κατοχύρωση από την πλευρά της Τουρκίας, του Τουρκο-Αιγαίου ως μπράντα διαφημιστική, του Turk-Aegean, και ήμουν εγώ πρωθυπουργός, θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη».

Μιλώντας στην Ολομέλεια και απαντώντας στη δριμεία κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και στα social media (βλέπε #TurkAdonis) σχετικά με την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος Turkaegean, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως το 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλαδή, είχε κατοχυρωθεί ο όρος «Aegean» από τον ευρωπαϊκό οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων, για τουρκική εταιρεία που φτιάχνει ρόμπες και πετσέτες.

«Μένω έκπληκτος από την υποκρισία. Εμένα, όλοι εσείς οι Αριστεροί, ακροδεξιό εθνικιστή με ανεβάζετε, ακροδεξιό εθνικιστή με κατεβάζετε. Από ακροδεξιός εθνικιστής, έγινα χθες, από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο ο «Τουρκάδωνις». Μάλιστα. Γιατί έγινα ο “Τουρκάδωνις”; Γιατί, λέει, κατάφεραν να κατοχυρώσουν οι Τούρκοι, ως εμπορικό σήμα, τον όρο “Turkaegean”. Ερώτηση, χάσαμε το Αιγαίο; Ετέθη εξ αυτού του γεγονότος ζήτημα εθνικής κυριαρχίας; Οχι. Ευχάριστο είναι που έγινε; Πολύ δυσάρεστο. Εγινε. Γι’ αυτό και διέταξα και την ΕΔΕ. Τη διέταξα γιατί η υπηρεσία δεν με ενημέρωσε, ως όφειλε, άρα εγώ το έμαθα αυτό από το διαδίκτυο και τα κανάλια, ενώ αυτό δεν είναι σωστό. Και έγινε η ΕΔΕ για να μάθουμε τι πήγε στραβά στη διαδικασία. Δεν κατηγόρησα κανέναν υπάλληλο ούτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό κανενός υπαλλήλου. Είπα, όμως, “να δούμε στη διαδικασία τι πήγε στραβά, για να μην επαναληφθεί”. Γιατί είναι απαράδεκτο, ένα τόσο σοβαρό θέμα, να γίνεται ερήμην της πολιτικής ηγεσίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, για να συνεχίσει:

«Ακουσα χθες τον κ. Τσίπρα ο οποίος είπε ότι αν συνέβαινε επί των ημερών του αυτό με το Turkaegean, θα γύρναγε, λέει, από τη Μαδρίτη με τα πόδια. Ο λαός μας έχει μια παροιμία. Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Διότι κάναμε μια έρευνα στην υπηρεσία και διαπιστώσαμε ότι το 2018, δυστυχώς, και το 2018 ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, μια τουρκική εταιρεία, στον ίδιο ακριβώς ευρωπαϊκό οργανισμό πνευματικών δικαιωμάτων κατοχύρωσε, όχι τον όρο Turkaegean, αλλά τον όρο Aegean. Και συγκεκριμένα, μέχρι το 2028, στις κλάσεις 24, 25 και 17, οριστικοποιήθηκε στις 31.10.2018, το σήμα λήγει το 2028, τα προϊόντα είναι ρούχα, παπούτσια και λευκά ήδη. Η εταιρεία έχει έδρα την Aγκυρα και η εταιρεία παράγει ρόμπες και πετσέτες. Δεν ξεκινάει ο κ. Τσίπρας να περπατάει; Να ξεκινήσει, εδώ, από την Κουμουνδούρου να πάει μέχρι το Σούνιο να ρίξει καμιά βουτιά στην ωραία βίλα που μένει στην παραλία. Διότι η υποκρισία έχει κάποια όρια. Ξεκαθαρίζω προφανώς, ότι για το γεγονός ότι επί ΣΥΡΙΖΑ στον ευρωπαϊκό οργανισμό, μια τουρκική εταιρεία κατοχύρωσε τον όρο Αιγαίο, σκέτο, δεν θεωρώ ότι φταίει ο Τσίπρας ούτε προφανώς ότι αυτό δείχνει κάποιο έλλειμμα πατριωτισμού εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά θέλω να αναδείξω την υποκρισία τους, γιατί το κύριο χαρακτηριστικό της Αριστεράς είναι η υποκρισία. Οπου έφτασε τώρα ένα κόμμα που έφτιαξε τις Πρέσπες και μας είπε ότι δεν μπορούμε να τσακωνόμαστε για ένα όνομα και που είπε ο κ. Τσίπρας ότι το Αιγαίο και η θάλασσα δεν έχει σύνορα και οι ευρωβουλευτές του στο ευρωκοινοβούλιο κατηγορούν το ελληνικό λιμενικό για pushbacks, υιοθετώντας την τουρκική προπαγάνδα, να τον πειράξει τόσο το Turkaegean που θα ερχόταν από τη Μαδρίτη με τα πόδια και δεν ντρεπόμαστε λίγο, λέω εγώ. Δηλαδή, Τσίπρας σε συσκευασία Καμμένου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...