435
Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές | Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Νύχτα έντασης με μολότοφ στο ΑΤ Καισαριανής και εμπρησμό αυτοκινήτου δημοσιογράφου

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 07:48
Από την επίθεση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές
|Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Νύχτα έντασης με μολότοφ στο ΑΤ Καισαριανής και εμπρησμό αυτοκινήτου δημοσιογράφου

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 07:48

Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Τρίτης κουκουλοφόροι, ενώ νωρίτερα άγνωστα άτομα έκαψαν το αυτοκίνητο αστυνομικής συντάκτριας τηλεοπτικού σταθμού.

Λίγο πριν από τις 04:00, δέκα κουκουλοφόροι, που βγήκαν από την οδό Συβρισσαρίου, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, αλλά αργότερα τα άτομα αυτά αφέθηκαν ελεύθερα, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Το ίδιο τμήμα είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα στις 26 Φεβρουαρίου 2018. Κατά την επίθεση είχε τραυματιστεί και ένας οδηγός ταξί που έτυχε να περνάει από το σημείο.

Το καμένο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου // Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Νωρίτερα, στις 02:30, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της Μίνας Καραμήτρου, αστυνομικής συντάκτριας του Open, που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της, στην περιοχή του Παπάγου.

Από τον εμπρησμό καταστράφηκε το αυτοκίνητο, δεν υπήρξε πάντως άλλος τραυματισμός.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό 104,6 η Μίνα Καραμήτρου περιέγραψε τι συνέβη: «Μια δυνατή έκρηξη, είδαν οι ένοικοι της πολυκατοικίας το αυτοκίνητό μου να καίγεται και όλοι προσπάθησαν να τη σβήσουν για να μην επεκταθεί και έχουμε χειρότερα. Οι πυροτεχνουργοί μου είπαν ότι έγινε με περιέλουση εύφλεκτου υλικού στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου και κάτω από αυτό για να μην σβήνει η φωτιά».

Πρόσθεσε ότι «είναι θλιβερό να πιστεύουν κάποιοι ότι εν έτει 2019 οι δημοσιογράφοι με τη βία θα ράψουν τα στόματά τους και θα λειτουργούν και θα λένε τι αρέσει σε εκείνους».

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Οι Αρχές, αναφέρει ο ΣΚΑΪ, εκτιμούν ότι οι επιθέσεις συνδέονται με την απόρριψη της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΝΔ: Πολιτική στοργή της κυβέρνησης σε όσους απειλούν τη δημοκρατία

Σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισήμανε ότι «είναι πλέον φανερό ότι το περιθώριο έχει εξαπολύσει κανονικό πόλεμο εναντίον της οργανωμένης πολιτείας. Στον πόλεμο αυτό, όμως, η κυβέρνηση επιλέγει να μένει θεατής.

» Εχθές βράδυ, μεταξύ άλλων επεισοδίων ανά την επικράτεια, είχαμε νέα δολοφονική επίθεση με βροχή από μολότοφ εναντίον του Α.Τ. Καισαριανής, στην οποία από θαύμα και μόνο γλίτωσε ο φρουρός, καθώς και την πυρπόληση του αυτοκινήτου της δημοσιογράφου κυρίας Μίνας Καραμήτρου, στην οικία της.

» Τα έκτροπα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες από υποστηρικτές του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη Κουφοντίνα, δεν είναι παρά η φυσιολογική κατάληξη της πολιτικής “στοργής” που ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε ανθρώπους που ανοιχτά και διαρκώς απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, τελικά, τη δημοκρατία.

» Ως εκ τούτου, την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο εξής θα την έχουν όχι μόνο το υπουργικό δίδυμο του κατ’ επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...