234
Ενα άδειο ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει έναν τελικό Κυπέλλου. Θλίψη... | IntimeSports

Ντροπή: Χωρίς φιλάθλους ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 14:31
Ενα άδειο ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει έναν τελικό Κυπέλλου. Θλίψη...
|IntimeSports

Ντροπή: Χωρίς φιλάθλους ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 14:31

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Ενα γεγονός που θα έπρεπε να αποτελεί μία γιορτή του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, στην χώρα μας μετατρέπεται -για μία ακόμη φορά- σε έναν ψυχρό και αποστειρωμένο αγώνα με φόντο χιλιάδες κενές θέσεις.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα γίνει οριστικά χωρίς θεατές. Σύμφωνα και με το ΑΠΕ η απόφαση έχει ληφθεί στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης ενώ θα ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, το πρωί της Δευτέρας (6/5).

Οι λόγοι που ωθούν προς αυτή την απόφαση βασίζονται στην «έξωθεν κακή μαρτυρία» των οπαδών και στην «τήρηση της δημόσιας ασφάλειας» ενώ είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι με αυτόν τον τρόπο θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να εκτεθούν για ακόμα μία φορά σε περίπτωση επεισοδίων.

Είναι απορίας άξιο, πάντως, πώς η πολιτεία δεν μπορεί να βρει έναν τρόπο για να διεξαχθεί ένας κανονικός αγώνας με φιλάθλους και των δύο ομάδων -ή έστω με οικογένειες- στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας…

Υπενθυμίζεται ότι από τον ΠΑΟΚ σχολίαζαν πως «αν αποφασιστεί να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών, δεν θέλουμε το ΟΑΚΑ», ενώ στην ΑΕΚ υποστήριζαν πως… ψηφίζουν ΟΑΚΑ με παρουσία οπαδών.

Και ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στις κερκίδες, σε αυτόν θα χρησιμοποιηθεί το VAR (Video Assistant Referee).

Για πρώτη φορά, το VAR θα χρησιμοποιηθεί, ανεπίσημα, στον αγώνα της 30ης αγωνιστικής της Super League, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος, την ερχόμενη Κυριακή (5/5, 16:00), ως μία πρόβα πριν τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...