432
Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και το γραφείο τελετών που έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Μάλιστα, όπως ελέχθη, το φέρετρο έχει ήδη παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξαμήνου, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια δαπάνη... | INTIMEnews

Ντροπή: Τσακώνονται ακόμα και για το γραφείο τελετών και το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 14:43
Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και το γραφείο τελετών που έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη. Μάλιστα, όπως ελέχθη, το φέρετρο έχει ήδη παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξαμήνου, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μια δαπάνη...
|INTIMEnews

Ντροπή: Τσακώνονται ακόμα και για το γραφείο τελετών και το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2021, 14:43

Οσο δυσθεώρητο είναι το μέγεθος του οικουμενικού Μίκη Θεοδωράκη, τόσο πληθαίνουν οι μικρότητες, οι τσακωμοί και οι έριδες αναφορικά με τις λεπτομέρειες της κηδείας που μεγάλου μουσικοσυνθέτη. Ετσι, παρά τη συμφωνία που επετεύχθη τελικά για τον τόπο ταφής, τον Γαλατά Χανίων, κατά τη συζήτηση στο Πρωτοδικείο (τμήμα ασφαλιστικών μέτρων) ανέκυψε νέα εμπλοκή, αυτή τη φορά για το γραφείο τελετών (!) που θα αναλάβει την κηδεία…

Λίγες ώρες πριν η σορός του Μίκη Θεοδωράκη τεθεί σε λαϊκό προσκήνυμα στη Μητρόπολη Αθηνών, στο Πρωτοδικείο συζητήθηκε η αίτηση συνεργατών του μουσικοσυνθέτη για την εφαρμογή της τελευταίας επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. Τελικά, όπως προαναφέρθηκε, οι συγγενείς και ο εκτελεστής της διαθήκης του εκλιπόντος, Γιώργος Αγοραστάκης, εξέφρασαν την κοινή τους βούληση να ακολουθηθεί η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη ως προς τον ενταφιασμό του και τον τόπο όπου θα τελεστεί.

Κατά τη συζήτηση, όμως, υπήρξε και άλλη εμπλοκή, καθώς η κόρη του μουσικοσυνθέτη, Μαργαρίτα, δήλωσε ότι ναι μεν «κάνει σεβαστή την τελευταία βούληση του πατέρα της» ως προς τον τόπο ταφής, εξαιρεί δε από την συναίνεσή της την ανάθεση της κηδείας σε συγκεκριμένο γραφείο τελετών.

Οπως υποστήριξε, η σχετική εντολή πρέπει να παραμείνει στο γραφείο που έχει ήδη επιληφθεί των διαδικασιών και όχι σε εκείνο που, σύμφωνα με την άλλη πλευρά, είχε επιλέξει ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης.

Στο σημείο αυτό, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Αγοραστάκη, δήλωσε ότι παραιτείται του αιτήματος για το συγκεκριμένο γραφείο τελετών: «Παραιτείται ως προς την επιλογή γραφείου τελετών με τη δήλωση ότι διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του γραφείου σύμφωνα με τη ρητή δέσμευση του εκλιπόντος» ανέφερε χαρακτηριστικά, τόνιζεται πως δεν είναι απλώς ένας νεκρός, αλλά μία «μια κορυφαία προσωπικότητα γνωστή σε όλο τον πλανήτη».

«Είναι αδιανόητο ο Σύλλογος φίλων Θεοδωράκη να εμφανίζει έγγραφο και να ενδιαφέρεται να επιλέξει το γραφείο κηδειών, όταν η κόρη του έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες. Ο νόμος δεν προβλέπει τον καθορισμό του γραφείου τελετών. Όλα αυτά έγιναν εν κρύπτω, αναμένουμε να γίνει δεκτή η παρέμβαση της κυρίας Θεοδωράκη», δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπώντας την Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε και το γραφείο τελετών που έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από την Μαργαρίτα Θεοδωράκη για την κηδεία και την ταφή, αναφέροντας ότι ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα στους εκτελεστές της βούλησης του εκλιπόντος να καθορίσουν και το γραφείο τελετών. Μάλιστα, όπως ελέχθη, το φέρετρο έχει ήδη παραγγελθεί και κατασκευαστεί από εξαμήνου, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μία δαπάνη…

Με νέα προσωρινή διαταγή, το δικαστήριο δίνει το δικαίωμα στους εκτελεστές της τελευταίας της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη να επιλέξουν και το γραφείο τελετών, ενώ όπως ανακοίνωσε, θα αποφανθεί συνολικά για το θέμα στις 8 το πρωί της Τρίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...