513
Η Μάγδα Φύσσα: «Εχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική». | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ντροπή! Η Μάγδα Φύσσα δεν γνώριζε ότι ο Βαρουφάκης την πρότεινε για ΠτΔ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 20:15
Η Μάγδα Φύσσα: «Εχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ντροπή! Η Μάγδα Φύσσα δεν γνώριζε ότι ο Βαρουφάκης την πρότεινε για ΠτΔ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2020, 20:15

Ηταν μια πρόταση που ούτως ή άλλως προκάλεσε: Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε μια εμφανή προσπάθεια πολιτικής καπήλευσης του ονόματος «Μάγδα Φύσσα», με τις όποιες συμβολικές προεκτάσεις διαθέτει σε κοινωνικό επίπεδο, έσπευσε να προτείνει την μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (εδώ).

Ηταν όμως μια πρόταση στα όρια της πολιτικής φαιδρότητας διότι η κυρία Φύσσα δεν είχε ιδέα! Ο κ. Βαρουφάκης και οι συνοδοιπόροι του την έβαλαν στο κάδρο μιας προεδρολογίας —ως «απάντηση» μάλιστα στο όνομα της προτεινόμενης από τον Πρωθυπουργό, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου— χωρίς η ίδια να ξέρει κάτι, πόσο μάλλον να συμφωνήσει!

Με δήλωση της η κυρία Φύσσα «άδειασε» τον κ. Βαρουφάκη διευκρινίζοντας ότι δεν γνώριζε για την πρόθεσή του την οποία πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ.

«Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ», σημειώνει η ίδια, επικαλούμενη δύο λόγους για την άρνησή της.

Αναλυτικά η δήλωση της Μάγδας Φύσσα:

«Πληροφορήθηκα από τα Μέσα Ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».

Βέβαια εξ αρχής ο κ. Βαρουφάκης γνώριζε το άτοπο της πρότασής του και ότι αυτή είχε μόνο συμβολικό περιεχόμενο, προφανώς προς όφελός του και μόνο.

Στη δήλωσή του εξάλλου, παραδεχόταν πως «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα» και απλώς καλούσε άλλους βουλευτές —προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους καλοβλέπει μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να στηρίξει την υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου (εδώ)— να υποστηρίξουν την πρότασή του.

Τώρα αποδεικνύεται ότι το έκανε, επενδύοντας πολιτικά στο συναίσθημα, χωρίς να έχει καν μπει στον κόπο να ενημερώσει την άμεσα ενδιαφερόμενη…

Η (μη) απάντηση Βαρουφάκη

Υπό το βάρος των αντιδράσεων και εκτεθειμένος από τη δήλωση της κυρίας Φύσσα ότι δεν είχε ενημερωθεί καν για την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας —πολύ περισσότερο να περιμένει να λάβει τη συγκατάθεσή της— το ΜέΡΑ25 εξέδωσε αργά το βράδυ μια ανακοίνωση (εδώ), στην οποία επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Στην ανακοίνωση του γρ. Τύπου του κόμματος δεν υπήρξε φυσικά απολογία, ούτε εξήγηση γιατί δεν είχαν ενημερώσει τη χαροκαμένη μητέρα για αυτό το πολιτικό παιχνίδι πάνω στην περιπέτειά της και στη μνήμη του γιου της. Απλώς έγιναν κάποιες κρίσεις για το πρόσωπό της. Οπως πχ ότι την κυρία Φύσσα «την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας».

Σε απάντηση στα επικριτικά σχόλια, οι άνθρωποι του ΜέΡΑ25 αντέτειναν πως το γεγονός ότι «η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά».

Ο,τι να ‘ναι…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...