183
Η στιγμή της σύλληψης της Γελένα Οσίποβα | Τwitter/@AlexKokcharov

Ντροπή! Εζησε την πολιορκία του Λένινγκραντ, τη συνέλαβε ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 13:01
Η στιγμή της σύλληψης της Γελένα Οσίποβα
|Τwitter/@AlexKokcharov

Ντροπή! Εζησε την πολιορκία του Λένινγκραντ, τη συνέλαβε ο Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 13:01

Εζησε την πολιορκία του Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη) από τη Βέρμαχτ και τη «Γαλάζια Μεραρχία» και σήμερα, 81 χρόνια μετά, έδωσε βροντερό «παρών» στην αντιπολεμική διαδήλωση που διοργανώθηκε στην ίδια πόλη κατά του πολέμου του Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο λόγος για τη Γελένα Οσίποβα, που είχε το κουράγιο και τη «φλόγα» να βγει στον δρόμο για να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του ρωσικού καθεστώτος, ωστόσο, δεν πτοήθηκαν ούτε από την ηλικία της και η Γελένα είχε την ίδια τύχη με χιλιάδες άλλους διαδηλωτές που τολμούν να ορθώνουν τη φωνή τους απέναντι στον ρώσο πρόεδρο και την παρανοϊκή πολιτική του. Συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες, κρατώντας δύο πλακάτ, εν μέσω χειροκροτημάτων συμπαράστασης και συνθημάτων από τον υπόλοιπο κόσμο και τους φωτογράφους να απαθανατίζουν μία ακόμη ακραία εικόνα καταστολής στη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οπως διακρίνεται στο σχετικό βίντεο (δείτε το πάνω), τη Γελένα «συνοδεύουν» δύο άνδρες των δυνάμεων αποκατάστασης της τάξης για να την οδηγήσουν στο κρατητήριο!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο OVD-Info, από το ξεκίνημα των αντιπολεμικών διαδηλώσεων στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, έχουν γίνει περισσότερες από 7.500 συλλήψεις (7.586) διαδηλωτών-αντιφρονούντων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...