252
Ο Μάριο Ντράγκι προσερχόμενος στην αίθουσα της Συνόδου Κορυφής | REUTERS/Johanna Geron

Ντράγκι: Είμαι επιφυλακτικός για τα τηλεφωνήματα στον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 02:55
Ο Μάριο Ντράγκι προσερχόμενος στην αίθουσα της Συνόδου Κορυφής
|REUTERS/Johanna Geron

Ντράγκι: Είμαι επιφυλακτικός για τα τηλεφωνήματα στον Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 02:55

«Είναι βασικής σημασίας να μην κερδίσει ο Πούτιν τον πόλεμο αυτόν. Την ίδια ώρα, πρέπει να αναρωτηθούμε αν μπορεί να είναι χρήσιμο να αναπτύξουμε διάλογο μαζί του»: αυτό υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την πρώτη ημέρα της σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τις διάφορες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ρώσο πρόεδρο αλλά «υπάρχει, όντως, λόγος να πραγματοποιούνται». H δήλωση αυτή ήταν μια έμμεση μομφή στο τηλεφώνημα που έγινε το περασμένο Σάββατο από τους Εμανουέλ Μακρόν και Ολαφ Σολτς, προέδρου της Γαλλίας και καγκελαρίου της Γερμανίας, στον Βλαντίμιρ Πούτιν με στόχο να ανοίξουν τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Η εφημερίδα La Repubblica προσέθεσε ότι ο ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι απαιτείται να κερδηθεί η μάχη για την διατροφική ασφάλεια διότι είναι ένας τρόπος να αποδειχθεί στις φτωχότερες χώρες ότι η Ευρώπη είναι με το μέρος τους.

Ο Ντράγκι, σύμφωνα με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ιταλικών τηλεοπτικών καναλιών, επανέλαβε στους ευρωπαίους συναδέλφους του ότι «η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει τι είδους ειρήνη θέλει», διότι «αν η Ουκρανία δεν συμφωνεί με τους όρους, η ειρήνη δεν θα είναι βιώσιμη».

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε επίσης ότι οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να διατηρήσουν την ενότητά τους σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας (ιδίως στον τομέα του πετρελαίου) και έδωσε έμφαση στην ανάγκη να διαφοροποιηθούν οι προμήθειες και οι πηγές ενέργειας, ώστε η ΕΕ να πάψει να εξαρτάται από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...