242
Τα φέιγ βολάν που πέταξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Εφοδος του Ρουβίκωνα στο υπ. Οικονομικών – Εφτασαν στο γραφείο του Τσακαλώτου!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 14:02
Τα φέιγ βολάν που πέταξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Εφοδος του Ρουβίκωνα στο υπ. Οικονομικών – Εφτασαν στο γραφείο του Τσακαλώτου!

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 14:02

Ο «Ρουβίκωνας» συνεχίζει τις επισκέψεις του σε κυβερνητικά κτίρια. Μετά την εισβολή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας τον περασμένο Νοέμβριο, σειρά τώρα είχε το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Περί τα 20 μέλη της συλλογικότητας –η οποία κατά τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αποτελεί «επιχειρησιακό πρόβλημα της Αστυνομίας», ασχέτως αν βανδαλίζει πρεσβείες ξένων κρατών (βλέπε Ισπανία και Ισραήλ)– έκαναν ανενόχλητα την έφοδό τους στο κτίριο της οδού Νίκης στην καρδιά της Αθήνας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα του «Ρουβίκωνα» κατάφερε να αιφνιδιάσει για ακόμα μία φορά τους αστυνομικούς και παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγες ώρες, το πρωί της Τετάρτης, είχε καταγραφεί απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και είχε υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση Αρχών.

Οι εισβολείς κατάφεραν να μπουν στο κτίριο κατά ολιγομελείς ομάδες –αν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν ένας απλός πολίτης μπορεί να εισέλθει χωρίς έλεγχο– και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον 60 όροφο και το γραφείο του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι αναρχικοί πέταξαν φυλλάδια, φώναξαν συνθήματα για το «φοροληστικό υπουργείο του Τσακαλώτο» και στη συνέχεια αποχώρησαν. Ενα από τα συνθήματα ήταν: «Από την πρώτη κατοικία στην απεργία, δεν έχει τέλος του ΣΥΡΙΖΑ η αλητεία».

Οπως έχει γίνει γνωστό, η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε σε κάποια σύλληψη ή προσαγωγή. Αν και αυτό δεν αποτελεί είδηση, μολονότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε δεσμευτεί, μετά την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία, ότι θα προσπαθήσει να συλλάβει τα μέλη της συλλογικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...