363
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη μίλησε για μια σειρά από θέματα της πολιτικής επικαιρότητας | SOOC

Ντόρα: «Θα χρησιμοποιώ το Βόρεια Μακεδονία. Δεν θα μιλήσω ποτέ για “μακεδόνα” πρωθυπουργό»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 13:45
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη μίλησε για μια σειρά από θέματα της πολιτικής επικαιρότητας
|SOOC

Ντόρα: «Θα χρησιμοποιώ το Βόρεια Μακεδονία. Δεν θα μιλήσω ποτέ για “μακεδόνα” πρωθυπουργό»

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 13:45

Μετά τη δήλωση του αν. υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου (εδώ) ότι από βδομάδα θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο «Βόρεια Μακεδονία» για τη γείτονα και αφού δημοσιοποιήθηκαν και επιγραφές με τη νέα ονομασία με τις οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλαιές οι Σκοπιανοί (εδώ), ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο.

Χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Δεν θα μιλήσω ποτέ για “μακεδόνα” πρωθυπουργό και “μακεδόνα” υπουργό», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό News 24/7. Η ίδια προέβλεψε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών «μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, είπε στον ΣΚΑΪ ότι θα συνεχίσει να αποκαλεί τη γειτονική χώρα «Σκόπια». O Θόδωρος Καράογλου είπε ότι θα την αποκαλεί «κρατίδιο των Σκοπίων».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής της συνέντευξης, η κυρία Μπακογιάννη κλήθηκε να απαντήσει στα της θεωρίας περί «σικέ διαζυγίου Τσίπρα-Καμμένου».

«Φαινόταν ότι είναι σικέ γιατί υπήρχε συμφωνία που δεν την τήρησε ο κ. Τσίπρας που πούλησε τον κ. Καμμένο ο οποίος τώρα κλαίει. Έτσι το διαζύγιο έγινε, από σικέ, πραγματικό», σχολίασε.

Μιλώντας για τις εκλογές, τόνισε ότι «από την ώρα που θα στηθούν κάλπες στέλνεται ένα πολιτικό μήνυμα. Αν δεν γίνουν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές. Το βράδυ των εκλογών όλοι θα ξέρουν ποιο είναι το μήνυμα, ο λαός θα εκφραστεί. Το μήνυμα θα είναι συντριπτικό. Υπάρχει οργή στον κόσμο».

Σχετικά με το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, η κυρία Μπακογιάννη, αφού υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι μία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, τόνισε: «Αν δεν καλύψει το πλήρες εύρος δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει εκλογές. Πρέπει να συνδυάσει απόψεις που δεν είναι εύκολο να συνδυαστούν».

Τέλος, σχολιάζοντας τις απόψεις του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την ΕΡΤ, η κυρία Μπακογιάννη, στη ραδιοφωνική της συνέντευξη, δήλωσε: «Η ΝΔ είναι ένα βαθιά δημοκρατικό, πατριωτικό φιλελεύθερο κόμμα. Οταν είπαμε ότι η ΕΡΤ είναι εργαλείο προπαγάνδας είχαμε δίκιο. Είχα διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εγώ θέλω να δω μια ποιοτική ελεύθερη δημόσια τηλεόραση. Οι ακραίες φωνές (για τανκς στην ΕΡΤ) δεν εκφράζουν τη θέση της ΝΔ».