252
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ | skaitv.gr/live

Ντόρα για Μεταναστευτικό και ΝΔ: Ελπίζω να τελειώσαμε με τους ακραίους

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 09:31
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ
|skaitv.gr/live

Ντόρα για Μεταναστευτικό και ΝΔ: Ελπίζω να τελειώσαμε με τους ακραίους

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2019, 09:31

Πρόταση για την προσωρινή εργασία μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα σε αγροτικές εργασίες έκανε η πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ακόμη ότι για την κυβέρνηση το Μεταναστευτικό είναι στοίχημα, καθώς πρέπει να υλοποιήσει όλα όσα λέει.

Σε συνέντευξή της την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει διαδικασία για τους εργάτες γης, οι οποίοι έχουν προσωρινή άδεια παραμονής και στέγη. Πρότεινε μάλιστα «να πάμε στην Μόρια να πούμε “ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης” γιατί κάποιοι έχουν μπει και σε μια λογική ιδρυματοτοποίησης».

Για το Μεταναστευτικό είπε ειδικότερα ότι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να κάνει ό,τι υποσχεθεί. Διαφορετικά, πρόσθεσε η πρώην υπουργός, «ρίχνει νερό στον μύλο των ακραίων που αντιδρούν» κατά τόπους.

Σχετικά με τις αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι «ελπίζω ότι τελειώσαμε» με τις ακραίες δηλώσεις. Τόνισε ότι την ενοχλεί η έλλειψη ανθρωπιάς, αλλά ερωτώμενη για το αν αναφέρεται στον Κώστα Κυρανάκη, είπε «ας μην ξύνουμε παλιές πληγές».

Σε ό,τι αφορά τα Εξάρχεια και τα συναφή ζητήματα, τόνισε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι «απόλυτα επιτυχημένος» και ότι «δεν θα βρείτε στέλεχος της ΝΔ που δεν το λέει αυτό».

Απέρριψε μάλιστα ως «ξύλινα» όσα λέγονται για αστυνομικό κράτος. «Τα έχω ζήσει αυτά στη δικτατορία», είπε και πρόσθεσε: «Τα Εξάρχεια ξαναγίνονται κανονική γειτονιά, βγαίνουν οι άνθρωποι στον δρόμο, πολύ λίγοι διαφωνούν με αυτό».

Τέλος, σε ερώτημα για τη δήλωση του Μάκη Βορίδη για την αναγκαστικότητα της βίας, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε ότι «η επιβολή του νόμου είναι αναγκαία πολιτική, η παρουσία της αστυνομίας είναι απαραίτητη για να εφαρμοστεί ο νόμος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...