268
Η αυτοανακυρηχθείσα «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» άνοιξε πρεσβεία στη Μόσχα | REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ντονέτσκ: Πέθανε υπό κράτηση βρετανός αιχμάλωτος των αυτονομιστών

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 15:19
Η αυτοανακυρηχθείσα «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» άνοιξε πρεσβεία στη Μόσχα
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ντονέτσκ: Πέθανε υπό κράτηση βρετανός αιχμάλωτος των αυτονομιστών

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2022, 15:19

Πέθανε, ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από τους αυτονομιστές στο Ντονέτσκ, ο Βρετανός Πολ Aρεϊ, που αιχμαλωτίστηκε τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής σύμφωνα με τους οικείους του.

Ο Αρεϊ πέθανε στις 10 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι αρχές των αυτονομιστών.

«Παρά τη σοβαρότητα των εγκλημάτων (του), ο Πολ Αρεϊ έλαβε επαρκή ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, με δεδομένη τη διάγνωσή του και το άγχος του, πέθανε στις 10 Ιουλίου», ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram η Ντάρια Μορόζοβα, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των δικαιωμάτων των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ, ισχυριζόμενη ότι ήταν μισθοφόρος και όχι εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση.

Η βρετανική ΜΚΟ Presidium Network, είχε ανακοινώσει στις 29 Απριλίου ότι δύο εθελοντές με τους οποίους βρισκόταν σε επαφή, ο 45χρονος Αρεϊ και ο Ντίλαν Χίλι, είχαν αιχμαλωτιστεί από τον ρωσικό στρατό στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν από εκεί μια γυναίκα και δύο παιδιά.

Η μητέρα του Αρεϊ είχε τότε δηλώσει ότι ο γιος της βρισκόταν σε ανθρωπιστική αποστολή, ότι έπασχε από διαβήτη και ότι χρειαζόταν ινσουλίνη.

Ο Πολ Αρεϊ πέθανε στις 10 Ιουλίου

Η Μορόζοβα ανέφερε στη σημερινή της ανακοίνωση ότι οι βρετανικές αρχές γνώριζαν ότι ο Αρεϊ κρατείτο από τις ένοπλες δυνάμεις του Ντονέτσκ, αλλά ότι δεν έκαναν τίποτα για εκείνον.

Κατηγόρησε τον Αρεϊ ότι είχε «διευθύνει στρατιωτικές επιχειρήσεις, είχε στρατολογήσει και εκπαιδεύσει μισθοφόρους για τις ουκρανικές ένοπλες ομάδες». Σύμφωνα με την ίδια, ο θανών έπασχε από διαβήτη, προβλήματα στα νεφρά, τους πνεύμονες και την καρδιά καθώς και «άγχος».

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στο Ντονέτσκ έχουν καταδικάσει δύο Βρετανούς και έναν Μαροκινό σε θάνατο με την κατηγορία ότι ήταν μισθοφόροι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...