416
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να έχει υψηλή αποδοχή στην εκλογική βάση των Ρεπουμπλικανών και θέλει να βάλει «υποθήκη» για το μέλλον | REUTERS/Carlos Barria

Ντόναλντ Τραμπ… Reloaded: ελπίζει σε επιστροφή στον Λευκό Οίκο το 2024!

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 21:31
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να έχει υψηλή αποδοχή στην εκλογική βάση των Ρεπουμπλικανών και θέλει να βάλει «υποθήκη» για το μέλλον
|REUTERS/Carlos Barria

Ντόναλντ Τραμπ… Reloaded: ελπίζει σε επιστροφή στον Λευκό Οίκο το 2024!

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 21:31

Την επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο ως διεκδικητή του Λευκού Οίκου μάλλον θα ανακοινώσει επισήμως ο Τραμπ λέει το Axios, βασιζόμενο σε όσα ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ διακινεί, ως υπονοούμενα περισσότερο, τις τελευταίες ώρες.

Οπως την περασμένη Τρίτη, λόγου χάρη, που μεταξύ τυρού και αχλαδίου σε πάρτι του Λευκού Οίκου άφησε να εννοηθεί ότι ίσως το διαπράξει εκ νέου το τόλμημα, εφ’ όσον δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειές του να ανατρέψει το εφετινό εκλογικό αποτέλεσμα, κ.λπ.

Ο σταθερός παράγοντας που τροφοδοτεί τη ματαιοδοξία του Τραμπ είναι η μεγάλη αποδοχή του, ως προσώπου, στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών. Σε σχετικό γκάλοπ της Morning Consult οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 53% ότι θα τον ξαναψήφιζαν και το 2024, παρά την προκεχωρημένη ηλικία που θα έχει τότε.

Η εκτίμηση του Axios πάντως είναι ότι ο Τραμπ μάλλον θα ανακοινώσει πριν από το τέλος της θητείας του ότι θα ριχτεί στη μάχη των προεδρικών εκλογών του 2024. Η τακτική που ακολουθεί, λέει, αποσκοπεί στο να «παγώσει» εν τω γεννάσθαι τις όποιες άλλες ενδορεπουμπλικανικές υποψηφιότητες εκδηλώνονται.

Για αυτόν τον λόγο και η διαρροή στο πάρτι, που είχε και τόνο νοσταλγικό, μελαγχολικό, χειμωνιάτικο, αλλά και κάπως… κρυπτικό: «Ηταν τέσσερα απίθανα χρόνια. Προσπαθούμε για άλλα τέσσερα. Αλλιώς, θα σας δω σε τέσσερα χρόνια» είπε ο χαμένος των εφετινών εκλογών.

Ωστόσο οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του δεν εγκαταλείπουν την ίντριγκα και σπερμολογούν στον κύκλο τους ότι η δύναμη του Τραμπ θα εξασθενίσει μετά την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο. Ετσι λένε στο ακροατήριό τους ό,τι οι ίδιοι θέλουν να ακούσουν: πως, δηλαδή, διατηρούν και αυτοί ελπίδες για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Τα αυτά άτομα επιμένουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά του πάντως, και σε κάθε περίπτωση, ιδίως του χρίσματος, θα είναι το οικονομικό…

«Νομίζω ότι θα έχει περισσότερα προβλήματα από όσα φαντάζεται», δήλωσε στο Axios ένας Ρεπουμπλικανός. «Κανείς δεν θα του επιτρέψει να έχει ‘ελευθέρας’ στον δρόμο για το χρίσμα».

Οσον αφορά τον έρανο και τις δωρεές, ο Τραμπ έχει συγκεντρώσει 170 εκατ. δολάρια για το λεγόμενο «Ταμείο υπεράσπισης εκλογών», λέει το Axios, και για την εν γένει πολιτική λειτουργία του. Οι Νew York Times, από πλευράς τους, έγραψαν ότι τα 125 εκατομμύρια από το παραπάνω ποσό ήδη κατέληξαν στην επιτροπή που δημιούργησε ο Τραμπ στα μέσα του Νοεμβρίου, ονόματι «Save the America», και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικώς για ταξίδια και άλλες πολιτικές δραστηριότητες.

Οσον αφορά τη δημοτικότητά του στο κόμμα του, όπως λένε οι γνωρίζοντες, «το μόνο ερώτημα που ζητάει απάντηση είναι αν τα Μέσα θα εγκαταλείψουν τον εθισμό τους στον Τραμπ ή όχι, διότι αυτό το σημείο θα καθορίσει πολλά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...