471
Από πρόσφατη εμφάνιση του τρεπεζίτη-ντισκ τζόκεϊ σε μεγάλο κλαμπ της Νέας Υόρκης | Djdsolmusic/Instagram

Ντέιβιντ Σόλομον: Το πρωί αφεντικό της Goldman Sachs, το βράδυ… dj

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 20:07
Από πρόσφατη εμφάνιση του τρεπεζίτη-ντισκ τζόκεϊ σε μεγάλο κλαμπ της Νέας Υόρκης
|Djdsolmusic/Instagram

Ντέιβιντ Σόλομον: Το πρωί αφεντικό της Goldman Sachs, το βράδυ… dj

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2019, 20:07

Ο Ντέιβιντ Σόλομον έχει ταξιδέψει από τις Μπαχάμες μέχρι τη Νότια Αμερική και από το Ντουμπάι μέχρι τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οχι όμως ως πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Goldman Sachs, που είναι η πρωινή του δουλειά, αλλά ως περιστασιακός DJ με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο D-Sol, που είναι η βραδινή του απασχόληση.

Ο 56χρονος Σόλομον, ο οποίος αντικατέστησε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2018 τον Λόιντ Μπλανκφάιν στο τιμόνι της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, άρχισε τη σταδιοδρομία του στη Γουόλ Στριτ στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ως χρηματιστής της Drexel Burnham Lambert, ενώ από το 1999 ανήκει στο δυναμικό της Goldman, όπου κατάφερε να αναρριχηθεί ταχύτατα.

Ταυτόχρονα με την «κανονική» του δουλειά, ωστόσο, ο αντισυμβατικός τραπεζίτης παίζει μουσική σε πολυτελή κλαμπ σε όλον τον κόσμο, ενώ συχνά κάνει αναρτήσεις στο Instagram με τις νυχτερινές μουσικές περιπέτειές του.

Εχει παίξει, μεταξύ πολλών άλλων, στα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία του MTV στο Λονδίνο και στο διάσημο κλαμπ Up&Down της Νέας Υόρκης, ενώ είναι λάτρης του βινυλίου, αρνούμενος να «σπινιάρει» αν δεν έχει πικάπ.

Πρόσφατα, τον Ιανουάριο του 2018, ο Σόλομον κυκλοφόρησε και το πρώτο του κομμάτι κάνοντας remix του στο γνωστό τραγούδι των Fleetwood Mac «Don’t Stop».

Ο Σόλομον με… τραπεζική περιβολή

Σχετικά με το πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο D-Sol, την έμπνευση του την έδωσε μια φίλη της κόρης του, η οποία δεν ήξερε πώς να τον αποκαλεί όταν επισκεπτόταν το σπίτι του.

Σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ όπου οι περισσότεροι άνθρωποι απευθύνονται στους άλλους στον ενικό, της φάνηκε άκομψο να φωνάζει «Ντέιβιντ» τον πατέρα της φίλης της, αφού της είχαν πει ότι είναι μεγάλο στέλεχος τράπεζας. Από την άλλη και το «κύριε Σόλομον» της φαινόταν απόμακρο, οπότε κατέληξε στο D-Sol.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο Σόλομον προσπαθεί να αλλάξει τη γενικότερη νοοτροπία στην Goldman Sachs και είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικές εβδομάδες επέτρεψε στους υπαλλήλους του να προσέρχονται απαλλαγμένοι από γραβάτες, κοστούμια και λοιπές επιταγές του «γιάπικου dress code».

«Πρέπει να δημιουργείς μια ατμόσφαιρα όπου οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται σκληρά, αλλά επίσης μπορούν να έχουν την ευκαιρία να έχουν τη ζωή τους» είχε δηλώσει πρόσφατα σε podcast του.

«Ο Ντέιβιντ πάντα πίστευε ότι το να έχει κανείς μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων εκτός δουλειάς οδηγεί σε μια ισορροπημένη ζωή και συμβάλλει σε μια καλύτερη καριέρα» δήλωσε ο Τζέικ Σίουερτ, εκπρόσωπος της Goldman Sachs, στους New York Times.

«Το επαναλαμβάνει στους νεότερους εργαζόμενους στην εταιρεία και προσπαθεί να ηγείται διά του παραδείγματός του» λέει για τον Σόλομον, ο οποίος είναι επίσης δάσκαλος γιόγκα.

Με τον βρετανό dj Πολ Οκενφολντ

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσα χρήματα κερδίζει ο Σόλομον ως DJ, προφανώς δεν είναι κάτι που κάνει για τα χρήματα, καθώς έχει ετήσιες απολαβές ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων συν τα μπόνους, όπως αναφέρει το CNBC.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...