586
To σχολικό συγκρότημα στις Μουρνιές Χανίων όπου έλαβε χώρα το επεισόδιο | Google

Νταής πατέρας έδειρε εκπαιδευτικό στα Χανιά επειδή δεν άφησε τον γιο του να μπει στο σχολείο χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 14:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/09/2020 18:05
To σχολικό συγκρότημα στις Μουρνιές Χανίων όπου έλαβε χώρα το επεισόδιο
|Google

Νταής πατέρας έδειρε εκπαιδευτικό στα Χανιά επειδή δεν άφησε τον γιο του να μπει στο σχολείο χωρίς μάσκα

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2020, 14:53
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/09/2020 18:05

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να δήλωσε ότι η πλειονότητα μαθητών και γονέων ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών και του υπουργείου Παιδείας για τη χρήση μάσκας, τα περιστατικά ωστόσο με πρωταγωνιστές του λεγόμενους αρνητές της μάσκας (και του κορονοϊού) δεν ήταν λίγα. Πέρα όμως από όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στις εισόδους των σχολείων, σε μία περίπτωση, στις Μουρνιές Χανίων στην Κρήτη, η αντιπαράθεση γονιού με έναν εκ των καθηγητών στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, εξελίχθηκε σε χειροδικία και άγριο ξυλοδαρμό του εκπαιδευτικού, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο νταής πατέρας προσήλθε με τον γιο του στο σχολείο. Οταν όμως πήγε να περάσει την πόρτα της εισόδου, ο καθηγητής που ήταν επιφορτισμένος με τον σχετικό έλεγχο τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, δεν του επέτρεψε να μπει, καθώς ο μαθητής δεν φορούσε μάσκα.

Ο πατέρας τότε αντέδρασε και «επιστράτευσε» τον γνωστό ελληνικό τσαμπουκά: «Ποιος είσαι εσύ που θα απαγορεύσεις στο παιδί μου να πάει σχολείο;».

Τα πράγματα εκτραχύνθηκαν γρήγορα και σύμφωνα με καταγγελία από τον Σύλλογο διδασκόντων, ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου ξυλοκόπησε αγρίως τον καθηγητή (του έριξε αρχικά κουτουλιά), ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χρειάστηκε δύο ράμματα.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου για τον ξυλοδαρμό του εκπαιδευτικού έχει αναλυτικά ως εξής :

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας, η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο». 

Επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων κ. Κυριακάκης έκανε γνωστό ότι το θύμα της απρόκλητης επίθεσης, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου, προσήλθαν στον εισαγγελέα Χανίων, προκειμένου να υποβάλουν μήνυση εις βάρος του πατέρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με την επιθετική συμπεριφορά του.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο πατέρας του 14χρονου παιδιού είπε ότι είχε ενημερώσει το 2ο Γυμνάσιο Ελευθέριος Βενιζέλος ότι ο γιος του δεν θα φορέσει μάσκα και ότι ο εκπαιδευτικός άρπαξε το παιδί από το χέρι για να φορέσει, με συνέπεια να φοβηθεί και να μην θέλει να ξαναπάει σχολείο. Επιβεβαίωσε πάντως ότι επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό.

Συνελήφθη ο πατέρας

Στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο γονέας που επιτέθηκε στον εκπαιδευτικό.

Είχε προηγηθεί, η κατάθεση μήνυσης από πλευράς του καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το zarpanews. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για σωματική βλάβη, αφού φέρεται να έριξε κουτουλιά και να κλώτσησε τον εκπαιδευτικό.

Ο δράστης σε μιλώντας στην εκπομπή Live News στο Mega, παραδέχτηκε την πράξη, αλλά ισχυρίστηκε ότι παιδί του πιέστηκε από τον καθηγητή για να φορέσει μάσκα, εντός του σχολείου στα Χανιά.

Ο 39χρονος δήλωσε: «Πάει να μπει ο γιος μου μέσα, εκεί που ήταν τα άλλα παιδάκια με τις μάσκες και τον αρπάζει ο καθηγητής και του λέει “πάρε μάσκα”. Και του λέει το παιδί μου “εγώ δεν θέλω μάσκα, δεν φοράω μάσκα”. Και το πιάνει το παιδί μου από το χέρι και του επιβάλει να βάλει μάσκα. Τρόμαξε το παιδί μου και φοβήθηκε. Μου λέει “δεν θέλω να ξαναπάω σχολείο”. Φοβήθηκε το παιδί μου και το είδα κλαμένο και του έπαιξα μια κουτουλιά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...