180
|

Νοvartis: Απερρίφθη το αίτημα Λοβέρδου για εξαίρεση της Ελένης Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 14:17
|

Νοvartis: Απερρίφθη το αίτημα Λοβέρδου για εξαίρεση της Ελένης Τουλουπάκη

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 14:17

Απερρίφθη από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών η αίτηση εξαίρεσης της προϊστάμενης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, από την έρευνα της υπόθεσης Novartis, την οποία είχε υποβάλει ο  βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός που ελέγχεται ποινικά στην υπόθεση, αιτιολογούσε την προσφυγή του κατά της κυρίας Τουλουπάκη με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να ασκεί αμερόληπτα τα καθήκοντά της καθώς την αφορά άμεσα η προανακριτική επιτροπή που συστάθηκε για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, φερόμενο ως ηθικό αυτουργό ενεργειών της εισαγγελέως κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Το Συμβούλιο, ωστόσο, έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα Λοβέρδου, κρίνοντας πως  δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελικής λειτουργού.

Εν τω μεταξύ στην Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προσήλθε την Τετάρτη η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπυρου,  σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπο της από τον αντεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, η κυρία Παπασπύρου συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Μιχάλη Καλογηρου και την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αντικείμενο την απομάκρυνση της κυρίας Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...