408
Ενας εκ των συλληφθέντων διαρρηκτών | Ελληνική Αστυνομία

Νότια προάστια: Αυτοί είναι οι διαρρήκτες της Παραλιακής

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 17:03
Ενας εκ των συλληφθέντων διαρρηκτών
|Ελληνική Αστυνομία

Νότια προάστια: Αυτοί είναι οι διαρρήκτες της Παραλιακής

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2019, 17:03

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, τεσσάρων ανδρών (όλοι ημεδαποί) που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Πρόκειται για μέλη συμμορίας που είχε ρημάξει πολυτελείς κατοικίες της παραλιακής.

Συνελήφθησαν στις 23/11 έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στις περιοχές Κερατέας και Ζεφυρίου. Στην εξάρθρωση της σπείρας συνέβλαν φωτογραφικά ντοκουμέντα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, τα οποία «ανέβασε» στο Facebook, ένα από τα θύματα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και ληστείες κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, πλαστογραφία και απείθεια.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εντόπιζαν τα σπίτια – στόχους σε περιοχές των νοτίων προαστίων – στην πλειονότητά τους πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα.

Στη συνέχεια πρωινές ή απογευματινές ώρες τις προσέγγιζαν και αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, εισέβαλαν στις οικίες από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες με χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματοκιβώτια.

Σε μία μάλιστα από τις περιπτώσεις, όπου είχαν γίνει αντιληπτοί, επιχείρησαν να εμβολίσουν με ΙΧ τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους συλλάβουν.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια στις περιοχές Ζεφυρίου και Ανω Λιοσίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, ηλεκτρικών συσκευών, διαρρηκτικά εργαλεία, τσάντες, χρηματοκιβώτιο, ζεύγος συσκευών ασύρματης επικοινωνίας καθώς και δύο οχήματα.

Εξιχνιάστηκαν περισσότερες από δέκα περιπτώσεις κλοπών στις περιοχές Καλυβίων, Βάρης και Βούλας και δύο ληστείες σε Αττική και Ηλεία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

  1. ΚΑΜΠΕΡΗ Αντώνη του Γεωργίου και της Σοφίας, γεννηθέντα στις 28/8/1997 στην Αθήνα

  1. ΚΑΜΠΕΡΗ Γεώργιο του Αντωνίου και της Αγγελικής, γεννηθέντα στις 5/2/1977 στην Αθήνα

  1. ΤΣΑΚΙΡΗ Χρυσοβαλάντη, αγνώστου πατρός και της Ελευθερίας, γεννηθέντα στις 1/9/2001 στην Αθήνα

  1. ΤΣΑΚΙΡΗ Γεράσιμο, αγνώστου πατρός και της Ελευθερίας, γεννηθέντα στις 30/9/2000 στην Αθήνα

Οπως εξακριβώθηκε, ο 18χρονος και ο 22χρονος είχαν συλληφθεί ξανά για παρόμοια αδικήματα και ο 42χρονος για απάτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...