347
Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών | Hakon Mosvold/NTB/via REUTERS

Νορβηγία: Νεκροί και τραυματίες σε επίθεση με τόξο και βέλη – Συνελήφθη ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2021, 22:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/10/2021, 11:25
Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών
|Hakon Mosvold/NTB/via REUTERS

Νορβηγία: Νεκροί και τραυματίες σε επίθεση με τόξο και βέλη – Συνελήφθη ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2021, 22:07
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/10/2021, 11:25

Επίθεση με τόξο και βέλη πραγματοποίησε την Τετάρτη ένας άνδρας στην πόλη Κόνγκσεμπεργκ, στη Νορβηγία, αφήνοντας έναν μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών. Ο δράστης έχει συλληφθεί από την αστυνομία, που είναι εξαιρετικά φειδωλή σε όσα αναφέρει όσο είναι σε εξέλιξη η έρευνα.

Τα κίνητρα του άνδρα, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι ασαφή. Ωστόσο, οι Αρχές αναφέρουν ότι έδρασε μόνος.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δυστυχώς επίσης πολλοί νεκροί», δήλωσε αργά το απόγευμα σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Έιβιν Ος, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει αριθμό θυμάτων. Αργότερα δήλωσε ότι «με δεδομένο όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, είναι φυσικό να διερευνηθεί εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση».

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NRK, επικαλούμενος πηγές, έκανε λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς στις επιθέσεις.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους παραμένει άγνωστη.

Ο δράστης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα στην κοντινή πόλη Ντράμεν. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο άνδρας έφερε πάνω του επίσης ένα μαχαίρι και άλλα όπλα.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18.30 το απόγευμα, τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδας).

Στο Twitter, η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι ένας άνδρας εμφανίστηκε οπλισμένος με τόξο και βέλη και στόχευε ανθρώπους.

Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μείνουν σπίτια τους. Αρκετές γειτονιές αποκλείστηκαν από την αστυνομία, με τα τηλεοπτικά πλάνα να δείχνουν μεγάλη ανάπτυξη ένοπλων αστυνομικών δυνάμεων και ασθενοφόρων.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NRK στον ιστότοπό του ανήρτησε μια φωτογραφία που έστειλε αυτόπτης μάρτυρας και δείχνει ένα μαύρο βέλος σφηνωμένο σε έναν τοίχο.

Στο παρελθόν, η Νορβηγία, μια παραδοσιακά φιλήσυχη χώρα, έχει γίνει στόχος ακροδεξιών επιθέσεων.

Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκότωσε 77 ανθρώπους ανοίγοντας πυρ εναντίον της θερινής κατασκήνωσης της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος (AUF) στο νησί Ουτόγια. Λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση κοντά στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, προτού ανοίξει

Τον Αύγουστο του 2019, ο Φίλιπ Μανσάους πυροβόλησε εναντίον ενός τεμένους κοντά στο Όσλο, προτού ακινητοποιηθεί από τους πιστούς του τεμένους, χωρίς να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς. Στο παρελθόν ο ίδιος είχε πυροβολήσει με φυλετικά κίνητρα την θετή αδελφή του, γεννημένη στην Ασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...