H φιγούρα του Γιοακίν Φίνιξ, ως Τζόκερ, διακρίνεται στην οθόνη του «Αελλώ» | Facebook/Αελλώ Cinemax
Επικαιρότητα

Εφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε σινεμά μετά από καταγγελίες για ανηλίκους σε προβολές του «Τζόκερ»

Σε δύο περιπτώσεις, στο Mall και στο «Αελλώ» της Πατησίων, αστυνομικοί εμφανίζονται να έκαναν έφοδο - δεν διαψεύδει η ΓΑΔΑ, κατηγορηματική διάψευση από το υπ. Πολιτισμού για ανάμειξή του
Protagon Team

Ολα ξεκίνησαν από μια διαδικτυακή καταγγελία: νωρίς το βράδυ της Κυριακής, στον κινηματογράφο «Αελλώ» στην Πατησίων, κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. έκανε έφοδο για να ελέγξει αν στις αίθουσες όπου προβάλλεται η πολυσυζητημένη ταινία του Τοντ Φίλιπς, «Τζόκερ» με τον Γιόακιν Φίνιξ, βρίσκονταν ανήλικοι —το φιλμ έχει σήμανση ακατάλληλη.

Οπως αναφέρθηκε, η έφοδος των αστυνομικών έγινε ύστερα από καταγγελίες υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που έβλεπαν την ταινία και διαπίστωσαν ότι στην αίθουσα ήταν και παιδιά.

Η «αποκαλυπτική» ανάρτηση είχε βέβαια μια δόση υπερβολής —μιλούσε για 20 πάνοπλους «ΕΚΑΜΙΤΕΣ» που μάλιστα πήραν τα στοιχεία όσων γονιών συνόδευαν τα ανήλικα παιδιά τους και «τους πάνε για παραμέληση ανηλίκου»— όμως φαίνεται ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο συμβάν.

Το «Αελλώ» δεν ήταν το μόνο. Εγινε παρόμοια αστυνομική επέμβαση και το βράδυ του Σαββάτου στον κινηματογράφο στο Mall στο Μαρούσι.

Από τη ΓΑΔΑ επιβεβαίωσαν στο lifo.gr ότι όντως έγινε έφοδος της Αστυνομίας. Ειδικά για το περιστατικό στο Mall αναφέρθηκε πως υπήρξε καταγγελία από υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού και ότι στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι έγινε έλεγχος και ακολούθησε σύλληψη του υπευθύνου καθώς βρέθηκαν ανήλικοι θεατές στην αίθουσα. O υπεύθυνος αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά. Και για τα δύο συμβάντα, του Σαββάτου στο Mall και της Κυριακής στο «Αελλώ», η αστυνομία ξεκαθάρισε πως έγινε έλεγχος από κλιμάκια και πως δεν ισχύουν τα περί εισβολής ΕΚΑΜ και συλλήψεων γονιών.

Από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής, διέψευσε κατηγορηματικά ότι έδωσε εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να παρέμβει στους κινηματογράφους. Και διαβεβαίωσε ότι εφόσον από την έρευνά του προκύψει ανάμειξη υπαλλήλων του υπουργείου θα ενεργοποιηθεί κατά τα προβλεπόμενα ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για το θέμα:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες. Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».