313
Ο Νίκος Τόσκας (φωτογραφία αρχείου) | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/InTimeNews

Νίκος Τόσκας: Διενεργούμε προκαταρκτική εξέταση για τον Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 18:28
Ο Νίκος Τόσκας (φωτογραφία αρχείου)
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/InTimeNews

Νίκος Τόσκας: Διενεργούμε προκαταρκτική εξέταση για τον Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2018, 18:28

Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τις αστυνομικές αρχές βρίσκεται ακόμα η δράση του Ρουβίκωνα, όπως αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφορικά με την εντεινόμενη παραβατική συμπεριφορά της συγκεκριμένης συλλογικότητας.

Ο κ. Τόσκας απορρίπτει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «ακτιβιστικής» προσέγγισης των δράσεων της οργάνωσης από στελέχη της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «δεν υφίσταται ανοχή σε παράνομες δράσεις της εν λόγω συλλογικότητας» και αναφέροντας ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις μελών της.

Οπως σημειώνει ο κ. Τόσκας, «σε ό,τι αφορά τη δράση της εν θέματι συλλογικότητας, καθίσταται γνωστό ότι από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές έχουν επιληφθεί συνολικά σε σημαντικότατο αριθμό περιπτώσεων δράσης του «Ρουβίκωνα» ανά την επικράτεια [προσαγωγές ικανού αριθμού ατόμων σε δεκαέξι (16) περιπτώσεις], προβαίνοντας παράλληλα σε όλες τις προβλεπόμενες, από τους Νόμους και τους Κανονισμούς του Σώματος, ενέργειες (συλλήψεις, ταυτοποιήσεις, σχηματισμός δικογραφιών κ.λπ.)».

Δικογραφία έχει σχηματιστεί και για τη ραδιοφωνική εκπομπή του Ρουβίκωνα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ open με τον αναπληρωτή υπουργό να επισημαίνει όμως ότι έως σήμερα δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες.

«Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην διαλαμβανόμενη ραδιοφωνική εκπομπή, αναφέρεται ότι έχει ήδη διενεργηθεί σχετική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ από το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση των μέχρι σήμερα άγνωστων δραστών συνεχίζεται. Από τα παραπάνω, σαφώς συνάγεται ότι όχι μόνο ανοχή σε παράνομες δράσεις της εν λόγω συλλογικότητας δεν υφίσταται ή τυχόν προσπάθεια υπεκφυγής ενημέρωσης για αυτές, αλλά αντιθέτως η ανωτέρω λειτουργία των αρμόδιων αστυνομικών αρχών καταδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματική και εντατική λειτουργία της στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, αλλά και την δεδομένη πολιτική βούληση της παρούσας Κυβέρνησης για πιστή τήρηση του Νόμου και του Συντάγματος», σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News