678
Σαν «μια οικογένεια όπου έχουν πλακωθεί το καλοκαίρι και θα πάνε όλοι μαζί διακοπές. Ναι, Βενιζέλος και Παπανδρέου μαζί, έτσι πρέπει», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Νίκου Παπανδρέου | INTIMEnews

Νίκος Παπανδρέου: Πήχης μας το 11% – να επιστρέψει ο πράσινος ήλιος

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 13:55
Σαν «μια οικογένεια όπου έχουν πλακωθεί το καλοκαίρι και θα πάνε όλοι μαζί διακοπές. Ναι, Βενιζέλος και Παπανδρέου μαζί, έτσι πρέπει», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Νίκου Παπανδρέου
|INTIMEnews

Νίκος Παπανδρέου: Πήχης μας το 11% – να επιστρέψει ο πράσινος ήλιος

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2019, 13:55

Θέτοντας τον πήχη της εκλογικής επίδοσης του Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές στο 11% «και πάνω», ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Παπανδρέου, υπογράμμισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τη σημασία της διεύρυνσης των δυνάμεων του Κινήματος εν όψει των κρίσιμων για την πορεία της χώρας εθνικών εκλογών.

«Με πονάει που το ΠΑΣΟΚ είναι μικρό. Πρέπει να φέρουμε πίσω τους νεότερους ψηφοφόρους που έφυγαν», τόνισε μιλώντας στον «Νews 24/7 88,6». Εκτίμησή του μάλιστα ήταν πως αν το ΚΙΝΑΛ βρεθεί στην περιοχή του 12-13%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, αυτό θα σήμαινε αυτομάτως αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Ο Νίκος Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά/ ΙNTIMEnews

«Δεν είναι ουτοπία αυτό, στην πολιτική μπορούν να συμβούν μεγάλες ανατροπές. Κανείς δεν ξέρει», επέμεινε. Οσο για το ενδεχόμενο να μην κατάφερει να πάρει το ΚΙΝΑΛ την τρίτη εντολή, και τελικα την πάρει η Χρυσή Αυγή, υποστήριξε πως θα πρόκειται για αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα, που με τις πολιτικές της έφερε την έκρηξη της ακροδεξιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ

Στη συνέντευξή του ο Νίκος Παπανδρέου σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την ανάπτυξη και δεν αγαπά τον ιδιωτικό τομέα. Οπως είπε, η επιδοματική πολιτική Τσίπρα είναι προεκλογική και θα τελειώσει το 2019, ενώ σε ερώτηση για το πότε εκτιμά ότι θα γίνουν οι εθνικές εκλογές,  απάντησε πως θέλει να μείνει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο, διότι έτσι θα εκτεθεί με όλα αυτά που έχει υποσχεθεί. «Εχουμε μεγάλες δυσκολίες στην οικονομία. Αν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, θα πρέπει να αναζητήσουμε νέο δάνειο», προειδοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο για «συνονθύλευμα, χωρίς ενιαίο ιδεολογικό στίγμα».

«Ισχύει πάντα το παλιό μας σύστημα, ότι δεν ξεχνάμε τι είναι η Δεξιά. Ταυτιζόμαστε μαζί τους στην εναντίωση προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις εκλογές, ας τα βρουν οι δυο μεγάλοι. Αν δεν τα βρουν, εκλογές ξανά, με απλή αναλογική. Η ευθύνη θα ανήκει σε αυτούς», τόνισε χαρακτηριστικά για την επομένη των εκλογών.

«Να γυρίσει ο ήλιος»

Οσον αφορά τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ εν όψει Συνεδρίου, ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε ανοικτά υπέρ της επαναφοράς του πράσινου ήλιου του ΠΑΣΟΚ ως κεντρικό σύμβολο.

«Πιστεύω ότι το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, ο πράσινος ήλιος, θα επιστρέψει. Το θέμα θα τεθεί στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο από μένα», δήλωσε σχετικά και παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα προς όλους στο κόμμα να αφήσουν πίσω τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις του παρελθόντος και να κοιτάξουν όλοι μαζί το μέλλον.

«Μια οικογένεια που τα μέλη της έχουν πλακωθεί το καλοκαίρι θα πάνε όλοι μαζί διακοπές. Ναι, Βενιζέλος και Παπανδρέου μαζί, έτσι πρέπει να γίνει», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, ενώ στο ερώτημα που του έγινε αν «δύο Παπανδρέου είναι πολλοί για ένα μικρό κόμμα», απάντησε:

«Ολοι οι καλοί χωράνε. Κάποια στιγμή ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική και δεν θα περίμενα μέχρι να φτάσω 90 χρόνων. Με πονάει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μικρό. Η εκλογική μας βάση είναι πάνω από 50, έχουν λευκανθεί τα κεφάλια τους, πρέπει να φέρουμε πίσω τους νεότερους ψηφοφόρους που έφυγαν».

Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε, για κάποιο λόγο θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ. «Οταν λείπει το ΠΑΣΟΚ από τη διακυβέρνηση δεν είναι καλά τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε δύο χρόνια μόνο του τα τελευταία 15 χρόνια και είδαμε τι έγινε», σημείωσε με νόημα.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την αντίγραφη λόγων και κινήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Αλέξη Τσίπρα, αρκέστηκε να πει ότι  «οι αξίες, η γνώση και το όραμα δεν αντιγράφονται. Οι κινήσεις των χεριών αντιγράφονται, αλλά αυτό δεν αρκεί». «Ο Αλέξης Τσίπρας» συμπλήρωσε στην απάντησή του , «έχει ταλέντο να πείθει τον κόσμο ότι θα κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνει. Με αυτή την έννοια είναι χαρισματικός».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ φορτώθηκε το μνημόνιο και το πλήρωσε.

«Μετά από τριάντα χρόνια στην εξουσία, έγινε η στραβή. Αν είχαν αφήσει τα τέσσερα χρόνια να κυλήσουν, ίσως θα είχαμε ένα μόνο μνημόνιο. Ευτυχώς δεν γίναμε Βενεζουέλα. Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε ότι δεν γινόταν αλλιώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το επικοινωνήσει. Συνεργάστηκαν με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και παριστάνουν τους αριστερούς. Εμείς πληρώσαμε τη συνεργασία με τον ΛΑΟΣ», ήταν εξήγηση που έδωσε για τη συρρίκνωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...