668
Ο Νίκος Ανδρουλάκης | Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Νίκος Ανδρουλάκης: Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2022, 17:53
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
|Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Νίκος Ανδρουλάκης: Για ποιο λόγο ήμουν υπό παρακολούθηση;

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2022, 17:53

Το αίτημα του «να έρθουν όλα στο φως με διαφάνεια και σεβασμό στους κανόνες της Δημοκρατίας» σε σχέση με την υπόθεση των παρακολουθήσεων επαναδιατύπωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, επικρίνοντας παράλληλα τις «χυδαίες διαρροές» της κυβέρνησης στον δημόσιο διάλογο και τα «εκτός πραγματικότητας» σενάρια, όπως τα χαρακτήρισε, περί εμπλοκής τρίτων χωρών.

Κάλεσε, δε, τον Πρωθυπουργό, καθώς «με δική του απόφαση πέρασε η ΕΥΠ στην άμεση και αποκλειστική δικαιοδοσία του», να απαντήσει για ποιο λόγο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και ποιοι κατέχουν και χρησιμοποιούν το «κατασκοπευτικό “υπερόπλο” Predator» στη χώρα μας, «σε βάρος πολιτικών και δημοσιογράφων» προκειμένου «να συλλέξουν υλικό εκβιασμού προσώπων».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε σε «στελέχη της Νέας Δημοκρατίας» που «διαδίδουν συκοφαντίες αποδεικνύοντας τον πολιτικό εκτσογλανισμό τους». Οπως κατήγγειλε συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης στη γραπτή δήλωσή του, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, αξιολόγησε «δημοσίως τις συνακροάσεις της ΕΥΠ» σε βάρος του –νωρίτερα ο κ. Ρωμανός είχε δηλώσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, ότι «ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις αιτιάσεις που αφορούν αυτή τη νόμιμη συνακρόαση μέσω της ΕΥΠ».

Δύο ημέρες νωρίτερα, στον απόηχο των παραιτήσεων του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος, ο ευρωβουλευτής είχε τονίσει πως «η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών», γύρω από την υπόθεση, μιλώντας για ένα «μείζον ζήτημα που θίγει τον πυρήνα της λειτουργίας των θεσμών και της δημοκρατίας στην πατρίδα μας».

Η κυβέρνηση απάντησε θετικά, την ίδια ημέρα, στο αίτημα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Για την υπόθεση αναμένεται τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τη Δευτέρα, ενώ από την πλευρά της Δικαιοσύνης «τρέχουν» δύο έρευνες –για την ουσία των παρακολουθήσεων έρευνες διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενώ οι διαρροές που αφορούν άκρως απόρρητα έγγραφα για τις υποκλοπές από κρατικούς λειτουργούς και την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) βρίσκονται στο στόχαστρο της ποινικής προκαταρτικής έρευνας στην οποία προχώρησε προσωπικά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ρωμανός: Αθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα

Για «άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης» των όσων είπε, «ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για ένα σημαντικό ζήτημα στον βούρκο», έκανε λόγο λίγη ώρα αργότερα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Αναλυτικά, ο κ. Ρωμανός επεσήμανε: «Αρχικά είπαν ότι έκανα δηλώσεις σε σταθμό που ουδέποτε βγήκα. Μετά έφτιαξαν και fake κείμενο απομαγνητοφώνησης βάζοντας λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν είπα. Βλέπετε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η κοπτοραπτική αρκούσε για να στηθεί το fake αφήγημα.

Είπα το αυτονόητο που λέμε σε όλους τους τόνους από την Παρασκευή. Οτι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) για αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Για αυτό επιχείρησε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση να επικοινωνήσει μαζί του και για αυτό θα ενημερωθεί και αρμοδίως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.

Αρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος!

Ουδέποτε μίλησα για “προσωπικά δεδομένα” παρότι στην fake απομαγνητοφώνηση που έστρωσε το έδαφος για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον μου υπήρχαν. Ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση.

Φυσικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι σε όλους όσοι διαστρέβλωσαν, ενορχήστρωσαν και αναπαρήγαγαν τα fake news και την άθλια επίθεση εναντίον μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...