445
Ο βουλευτής της ΝΔ έχει τη δική του άποψη για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών. | INTIMEnews

O Κακλαμάνης χαράσσει πολιτική: Τα «ορφανά του Σημίτη» δεν χωρούν στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 13:09
Ο βουλευτής της ΝΔ έχει τη δική του άποψη για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.
|INTIMEnews

O Κακλαμάνης χαράσσει πολιτική: Τα «ορφανά του Σημίτη» δεν χωρούν στη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 13:09

Θετικός στη συμμετοχή «λελογισμένου αριθμού» στελεχών εκτός ΝΔ στην επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «News24/7 88,6», ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, σκιαγραφώντας το πλαίσιο πιθανών μετεκλογικών συνεργασιών, αν και όπως είπε, πρώτος στόχος για το κόμμα του είναι η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας.

«Είναι άλλο πράγμα το προσκαλώ σε συνεργασία και άλλο το παρακαλώ για συνεργασία. Είναι υπερβολή ένα μικρό κόμμα να θέλει να επιβάλει τους όρους του στο μεγάλο κόμμα. Είναι μικομεγαλισμός εκτός τόπου και χρόνου», παρατήρησε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και, επιμένοντας στην άποψή του για το ποιος μπορεί να αξιοποιηθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Όλα τα ορφανά του κ. Σημίτη δεν μπορούν να στεγαστούν στη ΝΔ. Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν θα είναι υποψήφια. Λελογισμένος αριθμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Βέβαιη η επανεκλογή Παυλόπουλου

Απαντώντας στην ίδια ερώτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Κακλαμάνης εμφανίστηκε επίσης βέβαιος για την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζοντας με νόημα:  «Η Ελλάδα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πιο προοδευτικό από αυτούς που λένε (δηλ. το ΚΙΝΑΛ) ότι πρέπει το 2020 να εκλεγεί Πρόεδρος από την προοδευτική παράταξη. Σας διαβεβαιώ ότι ο κ. Παυλόπουλος θα επανεκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία».

«Γυρίστε το σε ΠΑΣΟΚ»

Οσο για την επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ, μετά και το συνέδριο, ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ συνέστησε επαναφορά στο όνομα ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο. «Αν ήμουν στο ΚΙΝΑΛ θα έκανα πρόταση να επανέλθει το brand name ΠΑΣΟΚ. Στην επαρχία το ΠΑΣΟΚ το ξέρουν όλοι, το ΚΙΝΑΛ ελάχιστοι», σημείωσε ενδεικτικά.

Ο κ. Κακλαμάνης κλήθηκε να απαντήσει και για το θέμα με τα  θαλασσοδάνεια των κομμάτων. «Υπάρχει θέμα και υπάρχει πρόβλημα», παραδέχθηκε, ωστόσο όπως υπογράμμισε στο κόμμα του «έχουν περιοριστεί οι δαπάνες και προσπαθούμε να αποπληρώνουμε τα δάνεια». «Τι να κάναμε δηλαδή; Να αλλάζαμε όνομα και ΑΦΜ; Αυτό είναι ηθικό;» διερωτήθηκε.

«Και το Νομπέλ να πάρει, ο Τσίπρας θα χάσει»

Οσον αφορά τέλος τον χρόνο των εθνικών εκλογών, εκτίμησε πως η επιλογή του Μαΐου έχει πια απομακρυνθεί.

«Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από έξι μονάδες», εξήγησε, «εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο. Αν η διαφορά είναι μικρότερη από έξι μονάδες τότε θα γίνουν τον Οκτώβριο με την ελπίδα να μας κόψουν την αυτοδυναμία αφού οργανωθούν τα πέραν της ΝΔ μορφώματα».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, ο Τσίπρας θα χάσει και η  διαφορά θα είναι απόλυτα διακριτή, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο  να υπάρξει εξακομματική Βουλή, με έκτο κόμμα πιθανώς την Ένωση Κεντρώων, καθώς «ΑΝΕΛ και Ποτάμι αποκλείονται».

Το σίγουρο είναι ότι «και το Νομπέλ να πάρει και το Πούλιτζερ να πάρει και το Όσκαρ ηθοποιίας να πάρει -που σε αυτό είναι ασυναγώνιστος- τις εκλογές θα τις χάσει ο κ. Τσίπρας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης με αφορμή το εγκώμιο του Πάπα για τον Πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...