176
Διασώστες στα ερείπια του κτιρίου στο Λάγος | REUTERS

Νιγηρία: Αγνωστος ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση σχολείου

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 11:38
Διασώστες στα ερείπια του κτιρίου στο Λάγος
|REUTERS

Νιγηρία: Αγνωστος ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση σχολείου

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 11:38

Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών από την χθεσινή κατάρρευση ενός κτιρίου στο Λάγος της Νιγηρίας, όπου στεγαζόταν σχολείο.

Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών της πόλης, Αντεσίνα Τιαμίγιου, αρνήθηκε, την Πέμπτη, να δώσει ακριβή αριθμό θυμάτων, διευκρινίζοντας ότι ακόμα βρίσκεται υπό επεξεργασία.

Είπε όμως, ότι κάποιοι από τους σοβαρά τραυματισμένους κατέληξαν μετά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, περίπου 100 παιδιά βρίσκονταν στον βρεφονηπιακό σταθμό και στο δημοτικό σχολείο, που στεγάζονταν στους υψηλότερους ορόφους του κτιρίου στην συνοικία Ιτά-φάτζι.

Χθες, η υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περίπου 50 διασώθηκαν. Αλλες πληροφορίες όμως, έκαναν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς.

Τα συνεργεία συνεχίζουν την προσπάθεια να απομακρύνουν από τον τόπο του δυστυχήματος τα συντρίμμια, ενώ οι διασώστες ανέσυραν ένα πτώμα στις 3 το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα), είπε ο Τιαμίγιου στους δημοσιογράφους.

Ο Τιαμίγιου είπε ότι ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονταν στο σχολείο και στον σταθμό παραμένει ασαφής και οι αρχές προσπαθούν να βρουν έναν κατάλογο με τα ονόματά τους. «Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά ότι υπήρχαν περισσότερα από 100 παιδιά», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...