273
Εικόνα από το βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times από την επίθεση των ρωσικών τεθωρακισμένων κατά... ποδηλάτη | nytimes.com

New York Times: Βίντεο με τον θάνατο άμαχου ποδηλάτη από πυρά ρωσικών τανκς στην Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 09:25
Εικόνα από το βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα οι New York Times από την επίθεση των ρωσικών τεθωρακισμένων κατά... ποδηλάτη
|nytimes.com

New York Times: Βίντεο με τον θάνατο άμαχου ποδηλάτη από πυρά ρωσικών τανκς στην Μπούτσα

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 09:25

Νέα στοιχεία για τις δολοφονίες αμάχων από ρώσους στρατιώτες στην Μπούτσα, τη μαρτυρική αυτή πόλη στα περίχωρα του Κιέβου, έφεραν στο φως οι New York Times.

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα ανέφερε ότι ο θάνατος άμαχου ποδηλάτη στην πόλη Μπούτσα από πυρά ρωσικών τεθωρακισμένων αποδεικνύεται από βίντεο που κατέγραψε μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) του ουκρανικού στρατού —το βίντεο το μεταφόρτωσε στον ιστότοπό της.

Το υλικό αυτό τραβήχτηκε στην Μπούτσα στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ακόμη το προάστιο αυτό του Κιέβου τελούσε υπό ρωσική κατοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το βίντεο δείχνει κάποιον να κινείται με ποδήλατο κατά μήκος δρόμου. Όταν φθάνει σε γωνία, κατεβαίνει από το ποδήλατο και την περνά βαδίζοντας.

Με το που εμφανίζεται, δύο τεθωρακισμένα οχήματα ανοίγουν πυρ προς την κατεύθυνσή του με πολυβόλα. Στο σημείο όπου ρίχνουν υψώνεται καπνός και σκόνη.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης διαβεβαιώνουν ότι μπόρεσαν να επαληθεύσουν με ανεξάρτητο τρόπο το υλικό. Το πτώμα του άνδρα βρισκόταν ακόμη στο σημείο όπου είχε πέσει νεκρός αφού οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το προάστιο του Κιέβου, ανέφεραν.

Τη Δευτέρα, η εφημερίδα δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες που εικονίζουν τα λείψανα αρκετών ανθρώπων σε δρόμους στην Μπούτσα στα μέσα του Μαρτίου, προτού αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα. Ωστόσο, δεν είναι φυσικά δυνατό να εξακριβωθεί ποιοι τους σκότωσαν από αυτά τα στιγμιότυπα.

Οι εικόνες των πτωμάτων αμάχων που βρέθηκαν στο προάστιο του Κιέβου έχουν προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

Το Κίεβο, η Ουάσινγκτον και σύμμαχοί τους κατηγορούν τον στρατό της Ρωσίας για βασανισμούς και εκτελέσεις αθώων. Η Μόσχα το διαψεύδει, χαρακτηρίζει ανυπόστατες και κατασκευασμένες τις κατηγορίες. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, κάτι που το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News