199
Φωτογραφία από την τηλεδιάσκεψη | ΓΓΠΠ

Νέος συναγερμός σε έξι νομούς της χώρας – Εκτακτη διάσκεψη Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 16:51
Φωτογραφία από την τηλεδιάσκεψη
|ΓΓΠΠ

Νέος συναγερμός σε έξι νομούς της χώρας – Εκτακτη διάσκεψη Τσιόδρα και Χαρδαλιά

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2020, 16:51

Ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, με συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Θεόδωρου Λιβάνιου, καθώς και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού στις περιοχές αυτές.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε την ανάγκη για εντατικοποίηση της ενημέρωσης και ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων των περιοχών αυτών, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού».

Ολοι οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα εντατικοποίηση των ελέγχων στις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά rapid tests σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες των εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της Κεντρικής Eνωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και όλοι οι δήμαρχοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας, Πιερίας και Ημαθίας.