158
|

Νέος σεισμός: 4,8 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 11:16

Νέος σεισμός: 4,8 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Κρήτη

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2019, 11:16

Μια νέα σεισμική δόνηση –μια από τις πολλές που έχουν χαρακτηρίσει το εφετινό καλοκαίρι– σημειώθηκε δύο λεπτά πριν από τις 11 π.μ. της Δευτέρας στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της δόνησης ήταν 68 χλμ. βόρεια του Αγίου Νικολάου Κρήτης και η έντασή του εκτιμήθηκε στα 4,8 Ρίχτερ.

Το μεγάλο εστιακό βάθος του, στα 55 χλμ., είχε ως αποτέλεσμα η έντασή του να φτάσει στην επιφάνεια απομειωμένη και να μην υπάρξουν ζημιές.

Ο καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, έσπευσε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ να αποσυνδέσει τη νέα δόνηση με άλλους σεισμούς που καταγράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στον ελλαδικό χώρο.

Σημείωσε επίσης, ο κ. Λέκκας, ότι το είδος του σεισμού, με το μεγάλο εστιακό βάθος της δόνησης, δεν αναμένεται να έχει σεισμική ακολουθία.

Πάντως, στις 31 Ιουλίου, σεισμός 5,2 Ρίχτερ είχε σημειωθεί βορειοδυτικά του Ηρακλείου (εδώ). Και τότε το μεγάλο εστιακό βάθος είχε αποτρέψει τις ζημιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...