473
Ο Σπύρος Νεοφυτίδης, πρόεδρος του συνδικάτου των παικτών στην Κύπρο, σε παλαιότερη εκδήλωση | .

Σάλος με στημένα παιχνίδια στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2016, 09:19
Ο Σπύρος Νεοφυτίδης, πρόεδρος του συνδικάτου των παικτών στην Κύπρο, σε παλαιότερη εκδήλωση
|.

Σάλος με στημένα παιχνίδια στην Κύπρο

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2016, 09:19

Στημένα; Ποια στημένα; Ο επικεφαλής του συνδικάτου των κυπρίων ποδοσφαιριστών, Σπύρος Νεοφυτίδης, κατηγόρησε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου ότι χρησιμοποιεί τακτικές εκφοβισμού που στόχο έχουν τη φίμωση όσων τολμούν να μιλήσουν για στημένα παιχνίδια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας.

Τον Νεοφυτίδη περιμένει ένα πρόστιμο κοντά στις 5.000 ευρώ (ίσως και μεγαλύτερο), ενώ έχει κληθεί την Τετάρτη και από την πειθαρχική επιτροπή της ΚΟΠ για να δώσει εξηγήσεις για όσα είπε στην εφημερίδα Guardian και αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα για όσα ακολούθησαν. Σε αυτές τις δηλώσεις του είχε υποστηρίξει ότι στο νησί στήνονται αγώνες, ενώ τα παράπονα στοιχήματα είναι… μέρος της όλης διαδικασίας.

Κατά τον ίδιο συνέβη το εξής: «Τελικά, το άρθρο του Guardian -που στηρίχθηκε στις δηλώσεις μου- βοήθησε, διότι εστίασε την προσοχή του σε αυτό το πρόβλημα. Η κίνηση της ομοσπονδίας είναι μια υπερβολική αντίδραση και δείχνει πόσο πανικόβλητοι είναι αυτοί οι άνθρωποι. Το μήνυμα που στέλνουν προς τα έξω είναι ότι δεν θέλουν κανέναν να μιλήσει για το θέμα».

Ο 40χρονος προπονητής τερματοφυλάκων, σημείωσε: «Μετά την οικονομική κρίση είχαμε σοβαρό πρόβλημα με τα χρήματα. Πολλές επιχειρήσεις είδαν το ποδόσφαιρο ως μια ευκαιρία για να ανακτήσουν μέρος των χρημάτων τους μέσω του παράνομου στοιχηματισμού. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή 350 παίκτες στην πρώτη κατηγορία και άλλοι 280 στη δεύτερη. Για πολλές ομάδες, τα παράνομα παιχνίδια είναι ένας τρόπος για να ενισχύσουν τα οικονομικά τους».

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν συντονισμένες προσπάθειες για να «καθαρίσει» το τοπίο και εφαρμόστηκαν μέτρα για την ευαισθητοποίηση των παικτών που μέχρι πρότινος φοβούνταν να καταγγείλουν περιστατικά στημένων αγώνων υπό τον κίνδυνο ότι θα έχαναν τη δουλειά τους, ο Νεοφυτίδης βλέπει τα διοικητικά μέτρα της ΚΟΠ εναντίον του με διαφορετικό πρίσμα.

«Πρόκειται για απλή και καθαρή απειλή. Αν οι παίκτες δουν τι συμβαίνει με εμένα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσουν ξανά. Με κατηγορούν για συκοφάντη, αλλά εγώ δεν είπα τίποτα κακό για την Ομοσπονδία. Είπα αυτά που ξέρει ο καθένας. Δυστυχώς το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι πολύ βρόμικο. Κυκλοφορούν πολλά χρήματα, μιλάμε για πολλά εκατομμύρια, και σε αυτή την αλυσίδα εμπλέκονται πολλοί».

Το σκάνδαλο με τα στημένα ματς στο κυπριακό ποδόσφαιρο είχε βγει στην επιφάνεια πριν από δύο χρόνια όταν ο κύπριος διαιτητής, Μάριο Παναγή, είχε υποστηρίξει ότι η ΚΟΠ ήταν άμεσα εμπλεκόμενη με το φαινόμενο, ενώ είχε προχωρήσει και σε αποκαλύψεις με ονόματα και διευθύνσεις. Οι αποκαλύψεις ήρθαν εν μέσω μιας σειράς βομβιστικών ενεργειών που είχαν σημειωθεί εκείνη την περίοδο στο νησί κατά διαιτητών.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ο Νεοφυτίδης ελπίζει ότι τώρα θα είναι άλλη μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Πάντως, τα όσα είπε έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο νησί φτάνοντας μέχρι τα πολιτικά γραφεία και την αστυνομία.

«Ο αρχηγός της αστυνομίας του νησιού ζήτησε να με δει την Τρίτη κι αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Θα χρησιμοποιήσω την ευκαιρία για να πιέσω στην κατεύθυνση να ληφθούν κι άλλα μέτρα, ξεκινώντας με ένα σχέδιο δράσης και τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τους παίκτες», τόνισε ο Νεοφυτίδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...