366
Ο Φάνης Χριστοδούλου, παλαιά δόξα του Πανιωνίου, νέος πρόεδρος της ΕΟΚ | George Vitsaras / SOOC

Νέος πρόεδρος της ΕΟΚ ο Φάνης Χριστοδούλου

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 17:59
Ο Φάνης Χριστοδούλου, παλαιά δόξα του Πανιωνίου, νέος πρόεδρος της ΕΟΚ
|George Vitsaras / SOOC

Νέος πρόεδρος της ΕΟΚ ο Φάνης Χριστοδούλου

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 17:59

Ο Φάνης Χριστοδούλου, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που έχει αναδείξει το ελληνικό μπάσκετ, θρύλος της Εθνικής Ελλάδας και του Πανιωνίου, αναδείχτηκε πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Αυτή η διοίκηση θα δρομολογήσει τη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ.

Για να οριστεί προσωρινή διοίκηση έπρεπε να καμφθούν -και να παρακαμφούν- τα εμπόδια που έθετε η πλευρά του ιστορικού διοικητικού ηγέτη του ελληνικού μπάσκετ και επί χρόνια προέδρου Γιώργου Βασιλακόπουλου –ο οποίος ως γνωστόν δεν μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία λόγω ηλικιακών ορίων που έχουν τεθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράταξη του κ. Βασιλακόπουλου επέλεξε την αποχή ώστε να καθυστερήσει τη διαδικασία. Ομως οι άλλες παρατάξεις, αυτή του Παναγιώτη Φασούλα στην οποία πρόσκειται ο κ. Χριστοδούλου, και αυτή του Βαγγέλη Λιόλιου συμφώνησαν και προχώρησαν.

Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν ότι ο κ. Βασιλακόπουλος αποχώρησε μαζί με τους συνεργάτες του, όμως τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ συνέχισαν την τηλεδιάσκεψη και προχώρησαν στην ανάδειξη του κ. Χριστοδούλου σε πρόεδρο.

Οι παρατάξεις Λιόλιου και Φασούλα προχώρησαν όπως σημειώνει το sport24.gr ενωμένες για το καλό του μπάσκετ. Η πρόταση του κ. Φασούλα να αναδειχθεί πρόεδρος ο «Μπέμπης» του ελληνικού αθλητισμού πήρε εννέα ενώ μόλις ένας καταψήφισε. Τώρα θα σταλούν τα αποτελέσματα στο Πρωτοδικείο.

Το Δ.Σ. της προσωρινής Διοίκησης
Πρόεδρος: Φάνης Χριστοδούλου
Α’ Αντιπρόεδρος: Βαγγέλης Γαλατσόπουλος
Β’ Αντιπρόεδρος: Νίκος Νικολόπουλος
Γενικός Γραμματέας: Ευθύμης Ρεντζιάς
Ταμίας: Μπάμπης Μαρκάκης
Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ.: Ασημακόπουλος

Η επανάληψη της ψηφοφορίας έγινε επειδή ο νόμος ορίζει ότι όταν υπάρχει ισοψηφία (9-9 στην πρώτη ψηφοφορία), η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Στη δεύτερη ψηφοφορία δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος πλην του κ. Χριστοδούλου. Τα μέλη που έδωσαν το παρών και ψήφισαν ήταν οι: Αλεξόπουλος, Φασούλας, Ρεντζιάς, Χριστοδούλου, Ιωάννου, Μαρκάκης, Νικολόπουλος, Ασημακόπουλος, Καλαϊτζάκης και Μήλας, ενώ στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος όμως δεν ψήφισε.

Στην δεύτερη ψηφοφορία δεν συμμετείχαν οι: Βασιλακόπουλος, Γολέμης, Τσαγκρώνης, Αγγελόπουλος, Παρίσης, Μπάκουλας, Βακαλόπουλος, Παπανικολάου, Δουβής και Λόρτος (είχε απουσιάσει και από την πρώτη).

Οπως ανέφερε το sport24.gr, προφανώς και αυτή η ψηφοφορία δεν θα γίνει αποδεκτή από την πλευρά Βασιλακόπουλου και θα την προσβάλει στο Πρωτοδικείο, είναι όμως μια κίνηση που δείχνει ότι τόσο η παράταξης του κ. Φασούλα όσο και του κ. Λιόλιου κοιτούν να βρουν λύσεις και να βάλουν τέλος στα προβλήματα που δημιουργούνται συνεχώς από την παλιά διοίκηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...