613
Ο στρατηγός Φλώρος έκλεισε την πρώτη του ομιλία ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τα λόγια του Περικλή προς τους Αθηναίους: «Αντικρίζουμε τους κινδύνους πρόθυμα και όχι με βαριά καρδιά, τους αντικρίζουμε από ανδρεία περισσότερο, παρά από υπακοή σε κάποιο νόμο...» |

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Μόνος τρόπος αποτροπής η «προς πόλεμο προπαρασκευή»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 11:24
Ο στρατηγός Φλώρος έκλεισε την πρώτη του ομιλία ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τα λόγια του Περικλή προς τους Αθηναίους: «Αντικρίζουμε τους κινδύνους πρόθυμα και όχι με βαριά καρδιά, τους αντικρίζουμε από ανδρεία περισσότερο, παρά από υπακοή σε κάποιο νόμο...»
|

Νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Μόνος τρόπος αποτροπής η «προς πόλεμο προπαρασκευή»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 11:24

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις σε μια τεταμένη περίοδο για τη χώρα μας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για το αξιόμαχο και τις δυνατότητες που διαθέτουν για την επιτέλεση των καθηκόντων τους.

«Βασική μας και προεξάρχουσα αποστολή είναι η αποτροπή. Δεν υπάρχουν πολλές συνταγές γι’ αυτό. Είναι μία και είναι απλή, περιέχεται δε σε όλη τη σχετική αμυντική βιβλιογραφία και τα στρατιωτικά εγχειρίδια. Ονομάζεται “προς πόλεμο προπαρασκευή” και είναι η μοναδική οδός για τη διαρκή ειρήνη», τόνισε κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης/παραλαβής των καθηκόντων του από τον απερχόμενο Α/ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

«Η πατρίδα μας διαχρονικά, πιστά και φερέγγυα», πρόσθεσε, «υπηρετεί και επιδιώκει την ειρήνη στη μακρόχρονη, αξιοζήλευτη, μοναδική και παγκοσμίως γνωστή άλλωστε Ιστορία της, διατηρώντας Ενοπλες Δυνάμεις ισχυρές και επαρκείς ώστε να την εγγυώνται, διασφαλίζοντας ταυτοχρόνως το Εθνικό Συμφέρον σύμφωνα με τις επιταγές της Πολιτικής Εθνικής Αμυνας και της Εθνικής Στρατιωτικής Στρατηγικής» και «μετά λόγου γνώσεως, λοιπόν, θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι αυτό κάνουν οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και εκ του αποτελέσματος, το κάνουν εξαιρετικά».

Ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ θέλησε να σημειώσει ότι παρ’ όλο που διανύουμε μια περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή, με πολυδιάστατες και πολυεπίπεδες προκλήσεις, η Ελλάδα αποτελεί, κατά γενική ομολογία, όαση ασφαλείας, νησίδα σταθερότητας και ακρογωνιαίο λίθο της περιφερειακής ειρήνης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, τόνισε, παίζουν οι Ενοπλες Δυνάμεις και έτσι είναι «αδήριτη ανάγκη η συντήρηση και η διατήρηση δυνατών και αποτελεσματικών ΕΔ».

«Υπόσχομαι πως θα καταβάλω κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου προκειμένω να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έγινε και να ανταποκριθώ στις υψηλές προσδοκίες που γεννά και επιφέρει αυτή η επιλογή», ανέφερε για την ανάληψη των καθηκόντων του ο στρατηγός Φλώρος και έκλεισε την πρώτη του ομιλία ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ με τα λόγια του Περικλή προς τους Αθηναίους: «Αντικρίζουμε τους κινδύνους πρόθυμα και όχι με βαριά καρδιά, τους αντικρίζουμε από ανδρεία περισσότερο, παρά από υπακοή σε κάποιο νόμο, και τούτο για εμάς είναι κέρδος μεγάλο».

Ως υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν αυτός που μαζί με τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο είχαν συνοδεύσει κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα τους δύο συλληφθέντες από τους Τούρκους στρατιωτικούς, Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος γεννήθηκε στις 24 Ιουνίου 1961, στη Χαλκίδα Ευβοίας. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983, ως ανθυπολοχαγός Πεζικού. Το 1986 επελέγη για τις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και αποφοίτησε επιτυχώς από όλα τα υποχρεωτικά και μη, Σχολεία των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Το 1989, διήλθε επιτυχώς της εκπαιδεύσεως ως Υποβρύχιος Καταστροφέας, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (ΜΥΚ/ΠΝ).

Το 1999, φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και το καλοκαίρι του 2000, μετά την αποφοίτηση του, τοποθετήθηκε στο 13ο Σύνταγμα Αμφιβίων Καταδρομών (13ο ΣΑΚ.). Το 2009 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), στη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ), ως τμηματάρχης του Τμήματος Σχεδίων Ειδικών Επιχειρήσεων και το καλοκαίρι του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Επιτελάρχη της XVI Μ/Κ ΜΠ.

Το 2012 προήχθη στον βαθμό του ταξιάρχου και επελέγη ως διοικητής της 13ης Διοικήσεως Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), από όπου τον Μάρτιο του 2014 τοποθετήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ως διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρήσεων (ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ).

Τον Μάρτιο του 2015 προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, ως διευθυντής του Α΄ Κλάδου (Επιχειρήσεις). Από τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τον γενικό συντονισμό του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού θέματος από πλευράς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας. Τον Ιανουάριου του 2017, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ. Τον Μάρτιο του 2017, προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου και κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...