238
| Shutterstock

Νέοι τριγμοί για τις τράπεζες στις αγορές – «Βουτιά» για την Deutsche Bank

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 13:44
|Shutterstock

Νέοι τριγμοί για τις τράπεζες στις αγορές – «Βουτιά» για την Deutsche Bank

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2023, 13:44

H διάσωση-εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS δεν ηρέμησε τις αγορές –τουναντίον οι νέες αυξήσεις επιτοκίων που αποφάσισε η Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας, δημιούργησαν καθώς φαίνεται ένα νέο περιβάλλον αστάθειας για το τραπεζικό σύστημα διεθνώς. Μετάφραση όλου αυτού οι βαριές απώλειες που κατέγραψαν στις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις την Παρασκευή οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με τις ανησυχίες να επικεντρώνονται κυρίως στη γερμανική Deutsche Bank η οποία έχει χάσει πάνω από το 20% της αξίας της από τις αρχές του μήνα!

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρούσε την Παρασκευή κατά 1,78% για δεύτερη ημέρα, καθώς ο τραπεζικός δείκτης απώλεσε τα κέρδη που είχε επιτύχει από την αρχή της εβδομάδας, μετά τη «λύση» που δόθηκε την Κυριακή για την Credit Suisse. Στους υπόλοιπους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωνε πτώση 2,08%, ο γαλλικός CAC 40 είχε απώλειες 2,12%, ενώ ο FTSE 100 στη Βρετανία υποχωρούσε κατά 2% –άνω του 2,5% ήταν η πτώση στο Μιλάνο.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε απώλειες 2,09% στις 1.028,1 μονάδες. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 2,7%, ενώ στο «κόκκινο» ήταν ο τραπεζικός δείκτης στο -5,1%. Πάνω από 5% έχαναν Eurobank και Εθνική Τράπεζα, ενώ ακολουθούσαν Πειραιώς και Alpha με 4,9% και 4,8% αντίστοιχα.

Η «βουτιά» στη μετοχή της Deutsche Bank έφτανε νωρίτερα το 13% στη Φρανκφούρτη, έπειτα από το άλμα των CDS της το βράδυ της Παρασκευής, καθώς οι ανησυχίες για τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών επιμένουν. Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός κατέγραφε τρίτη ημέρα πτώσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...