258
Τραυματιοφορέας στη Μαδρίτη μεταφέρει ασθενή στο νοσοκομείο | Reuters

Νέο ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο στην Ισπανία: 838 νεκροί

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 14:06
Τραυματιοφορέας στη Μαδρίτη μεταφέρει ασθενή στο νοσοκομείο
|Reuters

Νέο ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο στην Ισπανία: 838 νεκροί

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2020, 14:06

Νέο σοκαριστικό ρεκόρ για την Ισπανία σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο, με 838 θανάτους από τον κορονοϊό.

Ετσι, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 6.528, βάζοντας την Ισπανία δεύτερη μετά την Ιταλία στην μαύρη λίστα παγκοσμίως.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 78.797 (από 72.248), σημειώνοντας αύξηση κατά 9,1% μέσα σε μία ημέρα στη χώρα, η οποία εντείνει ακόμη περισσότερο τους όρους περιορισμού των πολιτών.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε το Σάββατο,, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι εργάζονται σε μη απαραίτητους τομείς δραστηριότητας πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες.

Ο Πέδρο Σάντσεθ σε τηλεδιάσκεψη με το υπουργικό συμβούλιο, το Σάββατο

Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τους μισθούς τους αλλά θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Τα συνδικάτα καλωσόρισαν τα μέτρα, όμως οι εργοδοτικές οργανώσεις CEOE και CEPYME δήλωσαν ότι, αν και θα συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, «θα έχουν έναν τεράστιο, άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στην ισπανική οικονομία, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η βιομηχανία».

Η επιβράδυνση «μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κρίση στην οικονομία η οποία μπορεί να καταστεί κοινωνική», προειδοποίησαν.

Στη Μαδρίτη, η αστυνομία ενίσχυσε τις περιπολίες, σταματώντας λεωφορεία και αυτοκίνητα για να ελέγξει αν οι επιβάτες είχαν λόγο να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους.

Σχολεία, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα είδη έχουν κλείσει από τις 14 Μαρτίου και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι περιορισμένο στο σπίτι καθώς η Ισπανία αγωνίζεται να περιορίσει τη διάδοση του ιού.