846
Δοκιμάζοντας Ορεινό ροζέ στην βεράντα του Οινοποιείου Semeli | Κική Τριανταφύλλη

Νέο ρεκόρ μεταλλίων και διακρίσεων για τα κρασιά Semeli 

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 19:31
Δοκιμάζοντας Ορεινό ροζέ στην βεράντα του Οινοποιείου Semeli
|Κική Τριανταφύλλη

Νέο ρεκόρ μεταλλίων και διακρίσεων για τα κρασιά Semeli 

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2018, 19:31

Το 2018 συνεχίζει να είναι μια λαμπρή χρονιά για τα κρασιά Semeli που κατάφεραν να διακριθούν σε 10 διεθνείς διαγωνισμούς παγκόσμιας εμβέλειας τοποθετώντας το Κτήμα Semeli και πάλι στην κορυφή της οινοποιητικής πυραμίδας. Φέτος ειδικά είναι η χρονιά της Semeli Aetheria, αφού και τα τρία κρασιά της σειράς κατέκτησαν ιδιαίτερες διακρίσεις.

Το Semeli Aetheria Rosé 2017 αναδείχτηκε πρώτο κρασί του Κτήματος αποσπώντας συνολικά 7 βραβεία και διακρίσεις στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε διεθνείς εκδηλώσεις, ανάμεσά τους δύο χρυσά μετάλλια, στους διεθνείς διαγωνισμούς του Βερολίνου και της Θεσσαλονίκης, μαζί με την ανώτατη διάκριση για το καλύτερο ροζέ κρασί της χρονιάς.

Τα κρασιά της σειράς Semeli Aetheria αναδείχτηκαν φέτος τα καλύτερα κρασιά του Κτήματος

Φρουτώδες με νότες  ροδιού, κερασιού, καρπουζιού και φρούτων του πάθους, το ροζέ Semeli Aetheria προσφέρει μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία, χάρη στην οποία κέρδισε από την πρώτη στιγμή πιστούς φίλους.

Το Semeli Aetheria Red 2015, το οποίο επίσης στην πρώτη του εμφάνιση απέσπασε δύο αργυρά και ένα χάλκινο, πρόσθεσε στη συλλογή του ακόμη δύο χρυσά μετάλλια, από το Βερολίνο και τον Καναδά. Ακόμη, το λευκό της σειράς, Semeli Aetheria White 2017, στον τρίτο χρόνο κυκλοφορίας του συγκέντρωσε 7 συνολικά διακρίσεις.

Μεγάλες είναι, εξάλλου, οι διακρίσεις και για την εμβληματική Μαντινεία του Κτήματος, το Semeli Mantinia Nassiakos 2017, το οποίο επιλέχθηκε ως εξαιρετικός οίνος 2018 από το κελάρι του The Wine Society, του παγκοσμίως πρώτου wine club που ιδρύθηκε στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο στις 4 Αυγούστου 1874. Το Semeli Mantinia Nassiakos 2017 κέρδισε επίσης χρυσό μετάλλιο στο Challenge International Du Vin, ενώ συνολικά φέτος αριθμεί 7 μετάλλια και διακρίσεις.

Τρία εμβληματικά κρασιά του Κτήματος Semeli

Συνεχίζοντας την παράδοση της περυσινής χρονιάς, το Semeli Ορεινός Ήλιος Λευκός 2017 τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο στη Γαλλία, στην διοργάνωση Challenge International Du Vin, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ενώ το Ροζέ 2017 της σειράς Semeli Ορεινός Ήλιος ξεχώρισε φέτος αποσπώντας τόσο το χρυσό όσο και την ανώτατη διάκριση στο International Rosé Championship 2018. Χρυσό μετάλλιο έλαβε επίσης στο Βερολίνο ο Ερυθρός Semeli Ορεινός Ήλιος 2016.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως ο οδηγός Berliner Wein Trophy 2018 Summer Edition απένειμε 4 νέα χρυσά μετάλλια και 2 αργυρά στα κρασιά Semeli.

Το Semeli Gewürtztraminer είναι το καινούργιο λευκό μονοποικιλιακό του Κτήματος

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.semeliwines.gr/oi-diakriseis/?lang=el

Οινοτουρισμός στην καρδιά ενός µοναδικού ελληνικού τερουάρ

Η Semeli είναι ένα από τα πρώτα οινοποιεία στην Ελλάδα που έδωσαν έμφαση στον οινοτουρισμό, υπηρετώντας πιστά την ταξιδιωτική τάση που αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια  καθώς τα ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φίλους του κρασιού. Σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η Semeli επιχειρεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας σε ταξιδιώτες και φίλους του κρασιού από όλο τον κόσμο.

Ξενάγηση επισκεπτών στο υπερσύγχρονο οινοποιείο Semeli

Στην μεγάλη αίθουσα υποδοχής, χωρητικότητας 300 ατόμων, έχουν διαμορφωθεί δύο «κόμβοι» γευσιγνωσίας για τους φίλους και τους επισκέπτες του κτήματος, ένας για μεγάλα γκρουπ όπου μπορούν να δοκιμαστούν όλες οι ετικέτες του κτήματος και ένας μικρότερος για ιδιωτικές συναντήσεις.

Το οινοποιείο διαθέτει επίσης εστιατόριο χωρητικότητας 25 ατόμων και μεγάλη βεράντα με υπέροχη θέα στον κάμπο της Νεμέας, στη Ζήρεια και τους γύρω ορεινούς προορισμούς. Οι οινογευσίες μπορούν να συνδυαστούν με ελαφρύ ή κανονικό γεύμα, κατόπιν παραγγελίας, έτσι ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει στο μέγιστο την εμπειρία στον τόπο όπου γεννιούνται και ωριμάζουν τα κρασιά Semeli.

Τον χειμώνα, ειδικά, τα κρασιά δοκιμάζονται γύρω από τα δύο κεντρικά τζάκια της αίθουσας υποδοχής, που όμως διαθέτει και άλλες γωνιές για  οινογευσία, μελέτη και χαλάρωση. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί πωλητήριο με τα κρασιά του κτήματος, αξεσουάρ και είδη δώρων σχετικά με το κρασί.

Οινογευσία στο Κτήμα Semeli

Σε απόσταση μόλις μιας ώρας και 30 λεπτών από την Αθήνα, το οινοποιείο προσφέρει  εύκολη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία με παγκόσμια εμβέλεια, όπως ο Ναός του Νέμειου Δία, το Αρχαίο Στάδιο και το Μουσείο της Αρχαίας Νεμέας, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, η Ακρόπολη των Μυκηνών, η γοητευτική νεοκλασική πόλη του Ναυπλίου, καθώς και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Info

  • Οινοποιείο Semeli, Κούτσι Νεμέας, Κορινθία
  • Επισκέψεις: Καθημερινά ανοικτό για το κοινό από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, 10:00–16:00, και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού στο τηλ: +30698-5161414 ή μέσω email στο [email protected]
  • Προγράμματα Γευσιγνωσίας και Οινογευσίας: Oι οινολόγοι του Κτήματος Semeli έχουν σχεδιάσει για τους φίλους-επισκέπτες τρία διαφορετικά προγράμματα γευσιγνωσίας με το όνομα #SemeliWineExperience που υπόσχονται ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο του κρασιού.
  • Μία οργανωμένη επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο παραγωγής, όπου περιγράφεται η διαδικασία συλλογής των σταφυλιών και οινοποίησης, στο χώρο εμφιάλωσης και στο κελάρι, όπου γίνεται αναφορά στη διαδικασία ωρίμανσης του κρασιού.
  • Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας ή στο κελάρι, διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου, μαζί με τοπικά τυριά και άλλα εδέσματα.
  • Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.semeliwines.gr/wp-content/uploads/2018/07/SEMELI-_-TheWineTastingPresentationGreek.pdf

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...