251
Ο Γιάννος Παπαντωνίου λίγο μετά την απόφαση προφυλάκισής του, τον Οκτώβριο του 2018 | INTIMEnews

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 13:46
Ο Γιάννος Παπαντωνίου λίγο μετά την απόφαση προφυλάκισής του, τον Οκτώβριο του 2018
|INTIMEnews

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 13:46

Απορριπτική ήταν εκ νέου η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επί του αιτήματος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για τον τερματισμό της προφυλάκισης του.

Εναν χρόνο μετά την προφυλάκισή του, οι δικαστές είπαν για τρίτη φορά «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης που είχε υποβάλει, κρίνοντας τον ως ύποπτο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Ο ίδιος, ωστόσο, σε δήλωσή του υπογραμμίζει πως η πιθανότητα τέλεσης νέων αδικημάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο να υποστηριχτεί, δεδομένου ότι σήμερα δεν κατέχει δημόσιο αξίωμα.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η κρίση του Συμβουλίου στηρίχθηκε σε μία παραποιημένη κατάθεση.

Πιο συγκεκριμένα,  όπως αναφέρει, παραποιήθηκε  ένορκη κατάθεσή του, καταγεγραμμένη στην απολογία του κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας.

«Στην απολογία μου», υποστηρίζει, «αναφέρονται τα εξής:

Ερώτηση: Εκτός από τους λογαριασμούς που είναι ήδη γνωστοί στην ανάκριση, διαθέτετε οπουδήποτε στον κόσμο οποιοδήποτε τραπεζικό λογαριασμό ή οποιοδήποτε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν;

Απάντηση: Εγώ, κατηγορητικά όχι, ούτε η σύζυγός μου».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαντωνίου, στο κείμενο της απορριπτικής απόφασης (σελ. 38 της εισαγγελικής πρότασης) η ένορκη αυτή κατάθεση παραποιήθηκε ως εξής:

«(Δεν) μπορεί να κριθεί πειστική η θέση του (κατηγορουμένου) ότι δεν γνωρίζει ή δεν θυμάται άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς του».

Δηλαδή, όπως επισημαίνει, «το κατηγορηματικό ‘όχι’ μεταφράστηκε σε ‘δεν γνωρίζω, δεν θυμάμαι’».

Η απόφαση κατέληξε στο ότι ο τερματισμός της προφυλάκισης επιτρέπει «τη συνέχιση του (τελεσθέντος) αδικήματος μέσω μη εισέτι γνωστών λογαριασμών που ήδη διαθέτει».

Αλλά όπως καταγγέλλει ο προφυλακισθείς εδώ και έναν χρόνο για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» πρώην υπουργός, «με την παραποίηση της ένορκης κατάθεσης κατασκευάστηκε ο μύθος της δήθεν ύπαρξης άλλων ‘μη εισέτι γνωστών λογαριασμών’ για να ‘δικαιολογηθεί’ η συνέχιση της προφυλάκισης» του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...