355
Ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη. «Δεν πρόκειται να παίξουμε με “ίσως ή αλλά”» είπε | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέο κάλεσμα Βορίδη σε ΣΥΡΙΖΑ για τους απόδημους: «Είμαι έτοιμος να συμφωνήσουμε στα πάντα»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 14:14
Ο υπ. Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη. «Δεν πρόκειται να παίξουμε με “ίσως ή αλλά”» είπε
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέο κάλεσμα Βορίδη σε ΣΥΡΙΖΑ για τους απόδημους: «Είμαι έτοιμος να συμφωνήσουμε στα πάντα»

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2021, 14:14

Κάλεσμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δηλώνοντας ανοικτός να ξεκινήσει, άμεσα, νέα συζήτηση πάνω σε τεχνικά ζητήματα για την ψήφο των απόδημων, με την προϋπόθεση να κάνει δεκτό η αξιωματική αντιπολίτευση ότι η ψήφος τους θα είναι ισότιμη και θα προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Εμείς θέλουμε η ψήφος των κατοίκων του εξωτερικού να είναι ισότιμη και να προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Όλα τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα αν θα γίνει η εκλογή των εκπροσώπων των αποδήμων με λίστα, αν θα είναι επικρατείας ή θα εκλεγούν με λίστα και με τι αναλογία, μπαίνουν στο πλαίσιο μιας τεχνικής συζήτησης την οποία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε:

«Είμαι έτοιμος να συμφωνήσουμε στα πάντα και θα είμαι απολύτως ανεκτικός για να διαμορφώσουμε αυτού του τύπου συναίνεση. Όμως, δεν πρόκειται να παίξουμε με “ίσως ή αλλά”. Θέλουμε καθαρές κουβέντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία, απευθύνομαι σε αυτόν, και μόλις κάνει δεκτές τις δύο αυτές προϋποθέσεις, ξεκινά αμέσως η τεχνική συζήτηση για τα πάντα, την οποία μπορούμε να την κάνουμε άνετα».

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με την πρόταση του κ. Βορίδη και τις προϋποθέσεις που έθεσε, ωστόσο, όπως είπε, το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, παραβιάζει την ισότιμη ψήφο για αυτό και το κόμμα του το καταψηφίζει.

Στόχος 50.000 εγγραφές – μόλις… 12ο το έχουν κάνει!

Το πρόβλημα με το πλαίσιο που ήδη ισχύει, είναι ότι με τον νόμο που ψηφίστηκε το 2019, με ευρύτατη συναίνεση στη Βουλή, είχαν τεθεί πάρα πολλοί περιορισμοί για να μπορεί κάποιος Ελληνας του εξωτερικού να ψηφίζει στον τόπο διαμονής του. Αυτό, όπως παρατήρησε η «Καθημερινή», έχει απομακρύνει τους ομογενείς μας από τη διαδικασία: μόλις 1.200 έχουν ενημερωθεί για τις προϋποθέσεις εγγραφής στη σχετική πλατφόρμα, ώστε να μπορούν να ψηφίσουν, ενώ μόλις 120 έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία!

Υπό αυτές τις συνθήκες, κρίνεται απαραίτητη μια καμπάνια ενημέρωσης για τους Ελληνες του εξωτερικού, η οποία κατά πληροφορίες που επικαλείται η «Κ», θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου και θα «τρέξει» όλο το φθινόπωρο σε Διαδίκτυο και ομογενειακά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι να εγγραφούν πάνω από 50.000 πολίτες για να ψηφίσουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...