278
Αλέξης Τσίπρας (δεξιά) και Παναγιώτης Ρήγας (στο κέντρο) στο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ | Nikos Libertas / SOOC

Νέο γραμματέα θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποιον;

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2018, 11:44
Αλέξης Τσίπρας (δεξιά) και Παναγιώτης Ρήγας (στο κέντρο) στο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
|Nikos Libertas / SOOC

Νέο γραμματέα θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποιον;

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2018, 11:44

Ο κύβος ερρίφθη στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι οριστική πλέον η απόφαση για αλλαγή Γραμματέα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ), έπειτα από ένα διάστημα διεργασιών και διαβουλεύσεων στο εσωτερικό του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον νυν Γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα, σε πολύ καλό κλίμα, με την οποία «σφραγίστηκε» η εκλογή νέας ηγεσίας στην Κουμουνδούρου, εξέλιξη που συνδέεται άμεσα με τον επερχόμενο ανασχηματισμό, αλλά και την εκλογική στρατηγική του κόμματος καθώς ο νέος γραμματέας θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο.

Βεβαίως, το μεγαλύτερο ερώτημα παραμένει, καθώς παρά τη συμφωνία για διαδοχή Ρήγα, υπάρχει δυστοκία για το πρόσωπο του νέου Γραμματέα. Στην Κουμουνδούρου μαίνεται ο ακήρυκτος πόλεμος των τάσεων, με έντονες αντιδράσεις από στελέχη της πλειοψηφίας (ενωτική τάση – προεδρικοί, Πλατφόρμα 2010 και πασοκογενείς) για το ενδεχόμενο να προταθεί για γραμματέας ο Πάνος Σκουρλέτης, ήδη ακούγονται και τα ονόματα των Νίκου Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλου, στα οποία αντιδρούν οι «53», ενώ δεν είναι απίθανη και πρόταση-έκπληξη από τον Πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας εντείνει σήμερα Κυριακή τις επαφές του με κορυφαία στελέχη του κόμματος και στενούς του συνεργάτες και εφόσον υπάρξει κατάληξη στον διάδοχο του Παναγιώτη Ρήγα, αυτός θα προταθεί προκειμένου να εκλεγεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, τη Δευτέρα το απόγευμα.

Οι υπόλοιπες αλλαγές στην ηγεσία της Κουμουνδούρου θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες,  μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (8-9 Σεπτεμβρίου) και την επίσκεψή του στο Ευρωκοινοβούλιο (10-13 Σεπτεμβρίου).

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από την εκλογή του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν και την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη.

Στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί το σχέδιο του κυβερνώντος κόμματος για την επόμενη ημέρα της εξόδου από τα μνημόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...