571
Τέλος χρόνου αλλά και παράταση της τελευταίας στιγμής από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Θοδωρή Δρίτσα | INTIMEnews

Νέο φιάσκο με την Προανακριτική Novartis και 48ωρη παράταση εργασιών

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 16:45
Τέλος χρόνου αλλά και παράταση της τελευταίας στιγμής από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Θοδωρή Δρίτσα
|INTIMEnews

Νέο φιάσκο με την Προανακριτική Novartis και 48ωρη παράταση εργασιών

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 16:45

Η παρωδία της επιτροπής προανακριτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis συνεχίζεται, καθώς το πρωί της Τρίτης η κυβερνητική πλειοψηφία ζήτησε νέα 48ωρη παράταση, αφού το πόρισμα της πλειοψηφίας φαίνεται να… αργεί ακόμα, όπως και η δήλωση αναρμοδιότητας της Βουλής να ερευνήσει την υπόθεση με αποτέλεσμα την προαναγγελθείσα επιστροφή του φακέλου στην τακτική δικαιοσύνη.

Ήδη πηγές της αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι η καθυστέρηση αυτή είναι εσκεμμένη και μεθοδευμένη με απώτερο στόχο να συμπληρωθεί το τελικό κείμενο της πλειοψηφίας με συγκεκριμένες αναφορές που θα απαντούν στις πορισματικές εκθέσεις που κατέθεσε την Τρίτη η αντιπολίτευση.

«Το πιο αστείο και το πιο κωμικό της υποθέσεως είναι ότι ενώ ετάχθη η (σχετική) προθεσμία από την κυβερνητική πλειοψηφία για να καταθέσουμε πορίσματα (μέχρι τις 10 το πρωί της Τρίτης), αφού κατατέθησαν τα πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κατάθεσε το πόρισμα της και υπέβαλε και αίτημα 48ωρου παρατάσεως στις 10:20, αφού είχε δει τα πορίσματα των άλλων κομμάτων, προφανώς αμήχανη και για να απαντήσει», σχολίασε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και μέλος της επιτροπής, Μάκης Βορίδης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για θλιβερές μεθοδεύεις σε μια υπόθεση, που υποτίθεται ότι ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο και κατέληξε το μόνο σκάνδαλο που υπάρχει, να είναι η μεγαλύτερη σκευωρία σπίλωσης και δυσφήμισης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης.

«Η σκευωρία έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνομωσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», υπογραμμίζουν και στην πορισματική τους έκθεση οι βουλευτές της ΝΔ, μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής .

«Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Προανακριτική Επιτροπή επέλεξε συνειδητά να μην εξετάσει την υπόθεση. Αποφάσισε να μην εξετάσει μάρτυρες, να μην διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα, μη επιτρέποντας την αποκάλυψη της αλήθειας» αναφέρει η ΝΔ στο πόρισμά της και συμπληρώνει:«δεν υφίσταται προηγούμενο, όπου το σύνολο της Αντιπολίτευσης, αλλά και το σύνολο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, να ζητούν από επιτροπή που ελέγχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει στην διερεύνηση υποθέσεως και αυτή να το αρνείται» και συνεπώς «με τον τρόπο αυτό, η Επιτροπή κατέστη οργανικό μέρος της εξυφανθείσας από την κυβέρνηση σκευωρίας για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «η όλη υπόθεση σύστασης και λειτουργίας της Επιτροπής απεδείχθη ότι ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων, χωρίς ποτέ να κληθούν μάρτυρες, να εξεταστεί το υλικό και να δοθεί στα εμπλεκόμενα πρόσωπα η δυνατότητα να απαντήσουν επί της ουσίας των υποτιθέμενων κατηγοριών (οι οποίες όπως προαναφέραμε, ποτέ δεν προσδιορίστηκαν).

«Η διαχείριση της υπόθεσης από την κυβέρνηση, με την ενεργό σύμπραξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συνιστά υλοποίηση ενός σχεδίου σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, το οποίο κατέπεσε, ελλείψει οιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, αφήνοντας τους σκευωρούς εκτεθειμένους απέναντι στο Σύνταγμα, τον Ποινικό Δικαστή και κυρίως απέναντι στον Λαό μας.

»Αφού πρώτα εφάρμοσαν τις διατάξεις του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών, αφού έστησαν κάλπες σπιλώνοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους, εν συνέχεια, αρνήθηκαν να εξετάσουν την ουσία της υποθέσεως, παρά την επίμονη αίτηση του συνόλου της Αντιπολιτεύσεως και των εμπλεκομένων προσώπων, δήθεν για να αποφύγουν την εξάλειψη του αξιόποινου αν και άριστα γνώριζαν ότι η διαπίστωση αυτή έπεται της διερευνήσεως της ουσίας της υποθέσεως. Και αυτό το έκαναν για να μην αποκαλυφθεί η σκευωρία και για να παραμένουν ανυπεράσπιστοι οι πολιτικοί τους αντίπαλοι.

»Η σκευωρία όμως έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνομωσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», καταλήγουν στην πορισματική τους έκθεση οι βουλευτές της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...