255
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο νέο του διάγγελμα | EPA

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Δεν θα παραδοθώ ποτέ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 17:56
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο νέο του διάγγελμα
|EPA

Νέο διάγγελμα Ζελένσκι: Δεν θα παραδοθώ ποτέ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 17:56

Την ώρα που οι νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στην Λευκορωσία βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέδωσε ένα νέο, συναισθηματικά φορτισμένο διάγγελμα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ο ίδιος και ο λαός του, στέλνοντας μήνυμα στον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μιλώντας σε δραματικούς τόνους, περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική, τονίζοντας ότι «ο χρόνος έχει σταματήσει για μας».

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, τους κάλεσε να στρέψουν ακόμα περισσότερο την προσοχή τους στις γειτονικές χώρες τους και «να καταλάβουν ότι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές», αλλά να κοιτάξουν το μεγάλο κάδρο.

«Είμαστε το σύνορο μεταξύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε αρχικά ο ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».

Ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργοποιηθεί. «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους. Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θέλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, που είναι ο «μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος» μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν (…) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...