210
|

Νέο «αντάρτικο» Λοβέρδου στη Φώφη: Θα απέχει από την ψηφοφορία για τη συνεπιμέλεια

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 13:36

Νέο «αντάρτικο» Λοβέρδου στη Φώφη: Θα απέχει από την ψηφοφορία για τη συνεπιμέλεια

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2021, 13:36

Σε μια νέα διαφοροποίηση της θέσης του σε σχέση με την κεντρική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής και της Φώφης Γεννηματά προχώρησε την Πέμπτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής του κόμματος και διεκδικητής της αρχηγίας: ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των άρθρων του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για την επιμέλεια.

Ο κ. Λοβέρδος δικαιολογήθηκε πως έχει ενημερώσει το κόμμα του, ήδη από την περασμένη Δευτέρα, ότι –ως βουλευτής που έχει θέσει εμφατικά το ζήτημα της συνεπιμέλειας από το 2016– κρίνει πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης κινείται σε βελτιωτική κατεύθυνση.

Αναφορικά με την ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος έχει επισημάνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει πως δεν θα συμμετέχει σε ονομαστικές ψηφοφορίες εάν δεν αρθούν τα μέτρα προστασίας στο Κοινοβούλιο για τον κορονοϊό. Συνεπώς, σήμερα δεν θα πρέπει το προεδρείο να κάνει αποδεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ονομαστική. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά σύμφωνα με πηγές της ΚΟ, δεν θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι και άλλοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής έχουν ζητήσει να αφεθούν ελεύθεροι στην κρίση τους επί των διατάξεων του νομοσχεδίου και να μην κινηθούν στο πνεύμα της κομματικής πειθαρχίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...