526
Ο Τζον Γκίλμπερτ Γκέτι βρέθηκε νεκρός στα 52 του | Instagram

Νεκρός βρέθηκε ο εγγονός του Τζέι Πολ Γκέτι, του μεγιστάνα των πετρελαίων

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 17:36
Ο Τζον Γκίλμπερτ Γκέτι βρέθηκε νεκρός στα 52 του
|Instagram

Νεκρός βρέθηκε ο εγγονός του Τζέι Πολ Γκέτι, του μεγιστάνα των πετρελαίων

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2020, 17:36

Ο 52χρονος εγγονός και κληρονόμος της περιουσίας του Τζέι Πολ Γκέτι πέθανε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Τέξας, υπό άγνωστες συνθήκες.

Η αστυνομία πάντως, δεν θεωρεί τον θάνατό του δολοφονία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του TMZ.

Εκπρόσωπος του πατέρα του, δήλωσε: «Με βαριά καρδιά, ο Γκόρντον Γκέτι ανακοινώνει τον θάνατο του γιου του, Τζον Γκίλμπερτ Γκέτι. Ο Τζον ήταν ταλαντούχος μουσικός που λάτρευε το ροκενρόλ. Θα μας λείψει αφάνταστα».

Ο 86χρονος πατέρας του είναι πιανίστας και φιλάνθρωπος και είναι ο μοναδικός εν ζωή από τους πέντε γιους του Τζέι Πολ Γκέτι.

Ο θάνατος του Τζον Γκίλμπερτ είναι μία ακόμα τραγωδία στην ιστορία της οικογένειας. Η μητέρα του, Αν, πέθανε από καρδιακή προσβολή, στα 79 της, τον Σεπτέμβριο, ενώ ο μεγαλύτερος αδελφός του, Αντριου, από εντερικό έλκος το 2015, σε ηλικία 47 ετών. Οι εξετάσεις έδειξαν τοξικά επίπεδα μεθαμφεταμινών στον οργανισμό του.

Ο Τζον Γκίλμπερτ είχε δύο αδελφούς, τον Πίτερ και τον Μπίλι και μία 26χρονη κόρη, την Αϊβι, όπως και τρεις ετεροθαλείς αδελφές, από ερωμένη του πατέρα του.

Ο κλασικός πιανίστας και συνθέτης, Γκόρντον Γκέτι, λαμβάνει ένα ευρωπαϊκό πολιτιστικό βραβείο, στη Βιέννη, τον Οκτώβριο του 2019 – EPA/CHRISTIAN BRUNA

«Ο πατέρας μου ήταν απίθανος. Ο πιο κουλ τύπος που έζησε ποτέ σε αυτόν τον πλανήτη. Θα είμαι πάντα η πιο περήφανη κόρη. Σε αγαπώ τόσο πολύ μπαμπά. Η ζωή είναι σκληρή μερικές φορές. Δεν έχω έναν αλλά δύο φύλακες άγγελους να με προσέχουν τώρα», έγραψε η κόρη του στο Instagram.

Ο παππούς του πέθανε το 1976. Συγχώνευσε πολλές μικρές εταιρείες πετρελαίου στην Getty Oil και έκανε συμφωνίες με τη Σαουδική Αραβία.

Κάποια περίοδο, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Παθιασμένος με την τέχνη, ήταν διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης και άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο Μουσείο τέχνης Γκέτι στο Λος Αντζελες. Η μεγάλη του οικογένεια κληρονόμησε δισεκατομμύρια δολάρια από την Getty Oil, που πουλήθηκε στην Texaco, στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Το 2014, η περιουσία της οικογένειας υπολογίστηκε στα πέντε δισ. δολάρια, αλλά όπως έγραψε το Forbes, η ιστορία της οικογένειας είναι τρανή απόδειξη ότι τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία.

Η λεγόμενη κατάρα της οικογένειας είχε πολλά επεισόδια:

Ο Τζον Πολ Γκέτι ο τρίτος, ξάδελφος του Τζον Γκίλμπερτ, απήχθη από ιταλούς μαφιόζους στη Ρώμη, το 1973, σε ηλικία 16 ετών. Ο παππούς του αρνήθηκε να πληρώσει τα λύτρα που ζητούσαν, 17 εκατ. δολάρια, γιατί θα… ζήλευαν τα άλλα του εγγόνια. Τα λύτρα πληρώθηκαν μόνο όταν οι απαγωγείς έστειλαν σε εφημερίδα το αυτί του παιδιού. Μετά την απελευθέρωσή του, ο εγγονός του πάλευε με τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Επαθε εγκεφαλικό το 1981, σε ηλικία 24 ετών, το οποίο τον άφησε τετραπληγικό, σχεδόν τυφλό και ανήμπορο να μιλήσει. Πέθανε σε ηλικία 54 ετών, το 2011.

Η μητριά του, είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης, το 1971.

Ο Τίμοθι Γκέτι, ο νεότερος γιος του μεγιστάνα, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο όταν ήταν έξι ετών και πέθανε έξι χρόνια αργότερα, το 1958.

Ο μεγαλύτερος γιος του, Τζορτζ Γκέτι, πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες σε ηλικία 49 ετών, το 1973. Πιθανώς αυτοκτόνησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...