236
Η κεντρική πύλη του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Νεκρός 7χρονος στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης – Το δεύτερο περιστατικό σε μία εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 10:30
Η κεντρική πύλη του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Νεκρός 7χρονος στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης – Το δεύτερο περιστατικό σε μία εβδομάδα

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 10:30

Σοκ έχει προκαλέσει ο δεύτερος θάνατος ανηλίκου, δίχως προφανή αιτία, που καταγράφηκε μέσα σε μία εβδομάδα στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή 7χρονος που είχε διακομιστεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου με υψηλό πυρετό, σπασμούς, ταχύπνοια και υπέρπνοια και χαμηλό αιματοκρίτη.

Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα και να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ωστόσο, δύο ώρες αργότερα, το παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή, οι γιατροί επιχείρησαν να του κάνουν αναζωογόνηση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η σορός του παιδιού, μετά από αίτημα της διοίκησης του «Ιπποκράτειου», θα υποβληθεί σε νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Μυστήριο ο θάνατος 3χρονης

Πριν από μία εβδομάδα, από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, είχε χάσει τη ζωή του στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και ένα τρίχρονο κορίτσι.

Το παιδί αρχικά είχε εισήχθη στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Υστερα από μερικές ημέρες νοσηλείας, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου Kawasaki, που εκδηλώνεται στα παιδιά μετά τη λοίμωξη Covid-19.

Η κατάσταση της υγείας της τρίχρονης επιδεινώθηκε και διακομίστηκε διασωληνωμένη το περασμένο Σάββατο στο «Ιπποκράτειο», όπου έπειτα από περίπου δύο ώρες κατέληξε.

Οι γονείς του, αρνούμενοι να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.

Τα αποτελέσματα της νεκροτομής δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...