621
Η Χίλαρι Νέλσον σε μία από τις αμέτρητες αναβάσεις της σε χιονισμένες κορυφές | facebook

Νεκρή εντοπίστηκε η αμερικανίδα ορειβάτισσα Χίλαρι Νέλσον

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 19:31
Η Χίλαρι Νέλσον σε μία από τις αμέτρητες αναβάσεις της σε χιονισμένες κορυφές
|facebook

Νεκρή εντοπίστηκε η αμερικανίδα ορειβάτισσα Χίλαρι Νέλσον

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2022, 19:31

Νεκρή, μετά από δύο ημέρες αναζήτησης, βρέθηκε η φημισμένη ορειβάτισσα Χίλαρι Νέλσον, η οποία είχε πέσει σε κενό 600 μέτρων όταν επιχείρησε να κατέβει από το Ορος Μανασλού, στη σειρά των Ιμαλαΐων, τη Δευτέρα.

Η ομάδα έρευνας και διάσωσης εντόπισε το πτώμα της 49χρονης Αμερικανίδας, λίγο πιο κάτω από την κορυφή του όρους. Η Νέλσον έπεσε μέσα σε βαθιά σχισμή στον πάγο, όταν γλίστρησε από το πόδι της το ένα χιονοπέδιλο, σύμφωνα με τον οδηγό της.

Σύμφωνα με το BBC, η Νέλσον θεωρούνταν μία από τις καλύτερες ορειβάτισσες της γενιάς της έχοντας πραγματοποιήσει περίπου 40 αποστολές τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hilaree Nelson (@hilareenelson)

Το 2018 εκείνη και ο σύντροφός της, Τζιμ Μόρισον, έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που κατέβηκαν με σκι από το όρος Λότσε στο Νεπάλ, την τέταρτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Ήταν, επίσης, η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε σε Έβερεστ και Λότσε σε μία περίοδο μόλις 24 ωρών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για χιλιάδες γυναίκες. Μητέρα δύο αγοριών -που γεννήθηκαν με διαφορά δύο ετών- έγραψε το 2019 για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε να ισορροπήσει ανάμεσα στην μητρότητα και την ορειβασία.

Όπως ανέφερε τότε, είχε πάει σε αποστολή ενώ ήταν έξι μηνών έγκυος και δέχτηκε περικοπές μισθών επειδή για μια ορειβάτισσα της ελίτ, «το να είσαι έγκυος αντιμετωπίζεται σαν τραυματισμός».


Ο Μόρισον, ο οποίος ήταν μαζί της και σε αυτή την -τελευταία όπως αποδείχτηκε- αποστολή, και ακόμη τρεις οδηγοί έπεσαν από ελικόπτερο για να ανασύρουν το πτώμα της Νέλσον το πρωί της Τετάρτης.

«Το σώμα έχει υποστεί σοβαρές κακώσεις. Χρειάστηκε μιάμιση ώρα για να το ανασύρουμε αφού ήταν θαμμένο κατά το ήμισυ στο χιόνι» σημείωσε μέλος του σωστικού συνεργείου.

Την ημέρα της εξαφάνισης της Νέλσον, άλλο ένα άτομο έχασε τη ζωή του και περισσότεροι από 12 τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...