474
|

Νέες κατηγορίες Καρτερού: «Η ΝΔ πίσω από την προπαγάνδα με το SMS»

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 17:31

Νέες κατηγορίες Καρτερού: «Η ΝΔ πίσω από την προπαγάνδα με το SMS»

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 17:31

Η πολιτική κόντρα για το ρεπορτάζ της κυριακάτικου «Ελεύθερου Τύπου» σχετικά με το κυβερνητικό SMS προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επαύριον της τραγωδίας στο Μάτι, καλά κρατεί, με τη Νέα Δημοκρατία να παρεμβαίνει στο θέμα με νέα σκληρή ανακοίνωση και το Μαξίμου να απαντά λίγες ώρες αργότερα σε υψηλούς τόνους, υποστηρίζοντας ανοικτά ότι πίσω από την επίμαχη αποκάλυψη της εφημερίδας βρίσκεται το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αρχή έγινε την Τρίτη με τη διαμαρτυρία Καρτερού και το διάβημα του στην ΕΣΗΕΑ για τις πρακτικές των υπευθύνων της εφημερίδας που απάντησαν σε σκληρή γλώσσα για τον επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου του Πρωθυπουργού.

Η παρέμβαση Καρτερού προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «αυταπόδεικτες ειδήσεις» και αποκαλύψεις τις οποίες μάταια προσπαθεί να διαψεύσει και να υποβαθμίσει το Μαξίμου.

«Μάταια ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού προσπαθεί να διαψεύσει όσα αποκαλύπτονται για τα sms που έστελνε το Μαξίμου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εθνική τραγωδία.
Δεν χρειάζονταν άλλωστε τα sms για να αναδειχθεί ότι το μόνο που απασχολούσε και απασχολεί το Μαξίμου είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της ανεπάρκειας και της ανικανότητας της κυβέρνησης. Το απέδειξε από την πρώτη κιόλας μέρα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τις σκηνοθετημένες εμφανίσεις του όσο και τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφευρίσκοντας στη συνέχεια διάφορες φαιδρές δικαιολογίες», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς που καταλήγει για το αίτημα του κ. Καρτερού προς την Ενωση Συντακτών:

«Με την επιστολή του στην ΕΣΗΕΑ, το μόνο που επιτυγχάνει ο κ. Καρτερός, είναι να επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την καθεστωτική αντίληψη μιας Κυβέρνησης η οποία δεν διστάζει πια ακόμη και να ζητά διώξεις δημοσιογράφων επειδή κάνουν αποκαλύψεις που την εκθέτουν.
Κατά τα άλλα, έμελλε να το ζήσουμε και αυτό: Ο εφευρέτης των fake news και πρωταθλητής της κυβερνητικής προπαγάνδας να διαμαρτύρεται για αυταπόδεικτες ειδήσεις».

Επίθεση Καρτερού στη ΝΔ

Στην απάντησή του προς τη Νέα Δημοκρατία το Μαξίμου αφού επέμεινε στα περί προπογάνδας και άθλιων κατασκευμασμάτων της εφημερίδας, έφθασε στο σημείο να κατηγορεί ανοικτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ενορχηστρωτή της υπόθεσης του SMS.

«Από το γεγονός ότι η ΝΔ έσπευσε να υιοθετήσει με ανακοίνωσή της το κατασκεύασμα του Ελεύθερου Τύπου, για το δήθεν SMS του Μαξίμου, προκύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από την προπαγάνδα, που δεν διστάζει μπροστά σε κανένα ψέμα, καμιά συκοφαντία, καμιά κατασκευή ψευδών ειδήσεων, καμιά δολοφονία χαρακτήρα, για να πλήξει την κυβέρνηση», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ακακοίνωση από το επιτελείο του Θανάση Καρτερού.

«Από το γεγονός, επίσης, ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει ‘αυταπόδεικτες ειδήσεις’ τέτοιου είδους προβοκάτσιες, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προκύπτει αβίαστα μια και μόνη αυταπόδεικτη διαπίστωση: Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και για όσους την υιοθετούν», καταλήγει η ανακοίνωση που εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.