323
Γκρίσαμ και Τραμπ το 2019, την εποχή της συνεργασίας τους | Chip Somodevilla/Getty Images

Νέες αποκαλύψεις, με άγνωστα σκάνδαλα του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 19:20
Γκρίσαμ και Τραμπ το 2019, την εποχή της συνεργασίας τους
|Chip Somodevilla/Getty Images

Νέες αποκαλύψεις, με άγνωστα σκάνδαλα του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2021, 19:20

Νέα σκάνδαλα του Ντόναλντ Τραμπ και του περιβάλλοντός του αναμένουν οι Δημοκρατικοί ότι θα αποκαλυφθούν λίαν συντόμως, με την κυκλοφορία ενός ακόμη βιβλίου «μεταμελημένου» συνεργάτη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Αυτή τη φορά συγγραφέας εξ απορρήτων είναι η Στέφανι Γκρίσαμ. Ας θυμηθούμε ποια είναι η εν λόγω κυρία – καλύτερα: ποια ήταν.

Η Γκρίσαμ εργάστηκε τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο, πρώτα στη Γραμματεία Τύπου και κατόπιν στο επιτελείο της Μελάνια, σε έναν ρόλο κυρίας παρά τω πλευρώ της Πρώτης Κυρίας ας πούμε. Παραιτήθηκε στις 6 Ιανουαρίου όταν τα γεγονότα του Καπιτωλίου (το περιβόητο μετεκλογικό «ντου» των τραμπιστών) στρίμωξαν για τα καλά τον Τραμπ και το περιβάλλον του.

Στο σχόλιο που συνόδευε την παραίτησή της η Γκρίσαμ δεν είχε αναφέρει τίποτε σχετικό με τον Τραμπ ή με την αμερικανική πολιτική, είχε όμως δηλώσει υπερήφανη που δούλεψε στο πλάι της Μελάνια.

Τον Οκτώβριο, στις 5 του μηνός, θα κυκλοφορήσει στην Αμερική το βιβλίο της  με τίτλο «Τώρα θα σας τα πω – Τι είδα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ», όμως ήδη διαφημίζεται σαν αποκαλυπτικό αγνώστων σκανδάλων τα οποία είναι κιόλας «εκπληκτικά».

Χαριτωμένη παράγραφος του Axios στο σχετικό ρεπορτάζ του επικαλείται δηλητηριώδη πηγή που λέει τα εξής: «Η Γκρίσαμ γνωρίζει πού είναι θαμμένα όλα τα πτώματα, επειδή η ίδια έθαψε πολλά από αυτά με τα χεράκια της»… Το οποίον μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι η δημοσιογραφική δουλειά της στον Λευκό Οίκο, αρχικώς τουλάχιστον, την έχει πλουτίσει με ακριβείς πληροφορίες για σοβαρά θέματα – πολιτικού χαρακτήρα, ελπίζουμε.

Το Axios επαυξάνει, καθώς θεωρεί ότι η Γκρίσαμ είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει υπηρετήσει ως «κορυφαία βοηθός» τόσο του προέδρου Τραμπ στη Γραμματεία Τύπου όσο και της Μελάνια στην αυλή της. Ολες οι πηγές που επικαλείται, εξάλλου, διατείνονται ότι «η Γκρίσαμ γνωρίζει καλά την οικογένεια Τραμπ» και ότι θα φωτίσει πράγματα και καταστάσεις.

Με δεδομένο ότι στην Γκρίσαμ η Μελάνια επέτρεψε οικειότητα, ενώ γενικώς ήταν επιφυλακτική, δεν εμπιστευόταν κανέναν και προστάτευε καλά την ιδιωτική ζωή της, θεωρείται σίγουρο και το αλατοπίπερο ανάμεσα στις αράδες του βιβλίου. Υπομονή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...