229
O αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι | GettyImages

Νέες απειλές από την Αγκυρα: «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα…»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 22:02
O αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι
|GettyImages

Νέες απειλές από την Αγκυρα: «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα…»

Protagon Team Protagon Team 15 Σεπτεμβρίου 2022, 22:02

Τη ρητορική της έντασης φαίνεται πως επιθυμεί να διατηρήσει η Άγκυρα, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι να εκτοξεύει νέες απειλές προς την Ελλάδα λέγοντας πως «όταν η Τουρκία δείξει την αποφασιστική αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα».

Σε δηλώσεις του, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη από το ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως «όταν λέμε “μαζέψτε τα μυαλά σας” και “μην ξεχάσετε τη Σμύρνη” σε μια Ελλάδα που ενεργεί απερίσκεπτα, γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση; Ο αξιότιμος πρόεδρός μας προειδοποίησε ξεκάθαρα και κατηγορηματικά. Είπε “σταματήστε να στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, γιατί μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”».

«Κι εσείς είστε μάρτυρες πώς κάνει κάτι όταν πρέπει κι όλος ο κόσμος το ξέρει. Τους λέμε πως αν δεν κάνουν αυτό που πρέπει, θα κάνουμε αυτό που πρέπει» δήλωσε επίσης ο τούρκος αντιπρόεδρος.

«Βλέπουμε ότι ο Μητσοτάκης λέει “μην έρχεσαι το βράδυ, έλα τη μέρα”. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αποφασιστική αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Αυτό θα το θυμάται και από πριν 100 χρόνια» είπε επιπλέον.

Πρόσθεσε επίσης, συνεχίζοντας τις απειλές, ότι «αν η Τουρκία κάνει ό,τι χρειάζεται βάσει διεθνών συμφωνιών, θα “χιονίσει” στα ελληνικά νησιά που η Ελλάδα βασίζεται τόσο πολύ… Όσοι τους παρασύρουν σε αυτές τις περιπέτειες, όσοι φαίνονται φιλικοί, φυσικά, εξαφανίζονται. Γι’ αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, λέμε μην ξεχνάτε την Κύπρο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...